Industriarbetarnas tidning

Arbetsgivarna: ”Vi betalar hela tiden”

19 april, 2013

Skrivet av

Företagen betalar till de som drabbas av nedläggning – hela tiden och oavsett om man lägger ner eller inte.

Lars Gellner på Svenskt Näringsliv tycker inte att man kan jämföra villkoren för svenska företag och i andra länder, där uppsagda har rätt till stora avgångsvederlag.

– I de länderna, som i Spanien, får man en klumpsumma. Hos oss betalar företagen hela tiden och oavsett om man lägger ner verksamhet eller inte. Inbetalningarna är fortlöpande.

Sammanlagt 0,3 procent av företagens lönesumma går till omställning för dem som mister jobbet.

Arbetarna har tillgång till Trygghetsfonden TSL, medan tjänstemännen har Trygghetsrådet. I bägge finns pengar till omställningshjälp.

Totalt betalar arbetsgivarna varje år in 900 miljoner kronor till TSL, något mindre till Trygghetsrådet, uppger Lars Gellner.

– Det är lätt att man glömmer bort att företagen betalar detta utspritt över hela tiden. Det är den vägen vi har valt i Sverige.

Men vad tycker du om att det är upp till företagen själva att betala ut extra pengar?

– De är ju egentligen fria att välja vilken typ av hjälp de vill ge. Vi har ingen generell syn på vad enskilda företag bör eller inte bör göra.

Fungerar det bra då? 

– Ute bland företagen finns olika praxis och det beror nog ytterst på hur mycket pengar man har. På vissa håll är man generös, på andra har man helt enkelt inte haft råd.

– Det är ju inte så att företagen vill jävlas med sina anställda som sägs upp. Att mista sitt jobb innebär ju en katastrof, ett trauma för dem som drabbas.

Vad säger du om tanken på tuffare regler mot företagen så att de måste bidra mer?

– I vissa länder måste företagen göra sociala planer och sånt vid nedläggningar och tvingas betala avgångsvederlag. Men vi har som sagt valt en annan väg med fortlöpande inbetalningar. Jag skulle bli mycket förvånad om riksdagen beslutade om något annat.

Att den här diskussionen förs, är inte det en följd av den dåliga a-kassan?

– Visst är det så, naturligtvis.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.