Industriarbetarnas tidning

De varslades 
– men har 
jobbet kvar

22 april, 2013

Skrivet av ANNA SOFIA DAHL

Varsel Det har svängt ordentligt för de anställda på Värösågen. I höstas drogs de med av den stora varselvågen. Nu är framtiden ljusare och alla får vara kvar – på något sätt.

Morgan Gustavsson hade bara hunnit jobba ett halvår på Värösågen när varslet kom i oktober. En fast anställning hade växlats mot en annan, men helt plötsligt hotade i stället arbetslösheten. Han som hade tänkt vara på sågen till pension.

– Det var som ett slag i ansiktet, inte trodde jag att det kunde hända här på Värö där man satsat och fortfarande gör det.

Det var längesen det varslades på Värösågen, senaste gången man kom i närheten var när tideräkningen tog klivet in i 80-talet. Så även om tiderna är tuffa, var beskedet förvånande. Speciellt nu. Nu när Södra satsar på sågverket och de dessutom planerar att gå upp i drift.

Men företaget ville anpassa bemanningen efter produktionen. ”Vi såg att ett varsel på 18 personer kunde läggas” säger Victoria Ersson, HR-chef på Södra Timber. Planerna för att gå upp i drift finns fortfarande kvar och siktet är inställt på hösten 2013.

Ett par mil utanför Varberg visar ångan vägen. Innanför grindarna, en kort moppetur från bruket, ligger sågverket. Magnus Lindström tar av sig den neongula mössan. Utanför fönstret är det skiftbyte på gång. Det har varit en intensiv vinter. Som ordförande för GS-klubben fick han i oktober veta att 18 av hans kollegor varslats. Oron spred sig. En oro som för Magnus blev till många tidiga morgnar och sena kvällar. Mycket tid gick till att prata med alla avdelningar och skift. Lyssna av vad medlemmarna ville säga. Lyssna av oron.

– Samtalen man får när någon ringer och gråter, det är svårt. December har varit en jobbig månad och visst har man mått dåligt själv.

Riskerna på andra sidan varslet sågs över. Vad händer med arbetsmiljön, både psykiskt och fysiskt, om 18 försvinner? ”En bra diskussion som tog tid” mellan facket och företagsledningen, säger Magnus. Sen började sökandet efter en lösning.

Arbetsuppgifterna som ligger utlagda på entreprenörer kunde de kanske göra själva? Flistransporten från sågen till bruket till exempel.

De skaffade sig en överblick över de anställdas kompetens. Och visst gick det. Ytterligare vikariat upptäcktes och dessutom ett antal sjukvikariat som dök upp under tiden. När snön lagt sig och fjärde ljuset i adventsljustaken brunnit ner var väntan över. Alla 18 skulle få vara kvar.

– Till slut hittade vi tillsvidare, visstid och vikariat till alla. De första var ganska lätta att hämta hem, men resten betydligt tuffare, säger Magnus.

Nu har visstidsanställningarna förlängts och molnen över Värösågen har skingrats en aning. Morgan som aldrig varit varslad tidigare fick nu, som nummer sju på listan, ett långtidsvikariat till sista juni. ”Ett halmstrå att greppa”, även om förhoppningen om en fast anställning finns kvar.

– När jag snackar runt med gubbarna så tror alla att jag ska få vara kvar, men man kan ju aldrig vara säker.

Med en slimmad organisation och årets värsta vab-månad bakom sig har det i stället blivit en del övertid på sågen. Vid varje sjukskrivning märks problemen. Den personalbuffert som fanns är borta. Även om platschefen Anders Pålsson inte ser något samband mellan varslet och de extra timmar som de anställda gjort.

– Det har blivit mer övertid än vad vi hade tänkt oss, men jag tror snarare att det handlar om det kalla vädret och att stockarna varit frusna.

Men visst har företaget blivit mer sårbart, det håller han med om, även om han anser att omorganiseringen efter varslet gått bra. ”Vi måste vara mer effektiva och aktiva i personalplaneringen.”

För en del anställda har omställningen varit tung. Vissa har fått byta arbetsuppgifter och Magnus är inte nöjd än.

– Fortsätter det så här är det ett ganska bra förhandlingsläge för oss. Vårt mål är att alla ska få fast jobb igen.

Arbetsrätt Striden om las

Nya gymnasielagen

Fast jobb eller utvisning

Fast jobb eller utvisning

De fick en andra chans till ett liv i Sverige. Men villkoren var hårda. Dagens Arbete har följt killarna som bokstavligen slåss för sin överlevnad på den svenska arbetsmarknaden.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Tio avtal inom IF Metalls områden – så mycket blir det i kronor

Tio avtal inom IF Metalls områden – så mycket blir det i kronor

Här är tio avtal inom IF Metalls avtalsområden som är färdiga. Dagens Arbete visar vad det innebär i procent och kronor.

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

Låglönesatsning, retroaktiva löner och arbetsskadeförsäkringen debatterades när IF Metalls avtalsråd skulle anta de nyligen tecknade avtalen.

Låglöne­satsningen, nu var vi där igen

Låglöne­satsningen, nu var vi där igen

LO har fått sin låglönesatsning men parterna är oense om vad den betyder, precis som för tre år sedan. Konflikt hotar. Hur kunde det bli så här – igen?, frågar sig Dagens Arbetes Anna Julius.

Enkät: Så tycker vi om industriavtalet

Enkät: Så tycker vi om industriavtalet

Avtalet landade ok utifrån omständigheterna. Det säger tre industriarbetare Dagens Arbete pratat med.

Stor besvikelse i Pappers avdelningar

Stor besvikelse i Pappers avdelningar

”Jag vill ge en saftig känga till dem som satte märket”, säger Claes Nöid på Fiskeby Board.

Inga extra pengar till Pappers

Inga extra pengar till Pappers

Pappers var nära att gå ut i konflikt, men gav till slut upp kampen om högre löneökningar.

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

I helgen kunde fack och arbetsgivare till sist enas om ett nytt avtal för svensk industri. Det här innebär det för dig.

Pappers förhandlar fortfarande

Pappers förhandlar fortfarande

Är det klart vilka nya löner som gäller nu inom industrin? Nej, Pappers förhandlar fortfarande. Avtalsrörelsen är ännu inte över. Ett dygn efter att det normerande Industriavtalet skrevs under saknas det fortfarande ett avtal för massa- och pappersindustrin. Igår förhandlade Pappers avtalsdelegation med Industriarbetsgivarna till långt in på kvällen, dock utan resultat. Förhandlingarna ajournerades och […]