Industriarbetarnas tidning

Reallöneökningar och förbättrade villkor

18 april, 2013

Då blev vi klara till slut. Efter en och en halv dag i avtalslöst tillstånd och en förhandlingsintensiv påskhelg kunde vi den 2 april teckna avtal mellan parterna i svensk industri.

Sett till det stora hela är jag nöjd med det vi har uppnått. Vi har tecknat ett avtal som rimligen ger goda förutsättningar till reallöneökningar. Detta utan att industrins konkurrenskraft, och med den också våra jobb, hotas.

Vi har också nått betydande förbättringar när det gäller villkoren i avtalen. Bland annat har vi i flera avtal skapat framtida möjligheter till delpension. Det är ett faktum att många medlemmar slits ut i förtid och inte orkar jobba så länge som de skulle önska. I dag lämnar våra medlemmar yrkeslivet vid, i genomsnitt, 61 års ålder.

Delpensionslösningen ger möjlighet till att trappa ned så att man orkar jobba längre upp i åldern. Nedtrappningen skapar plats för unga att komma in och få jobb utan att den kompetens som de äldre har försvinner för fort.

Väljer man att inte gå i delpension faller pengarna ut vid pensioneringen och förstärker avtalspensionen.

En annan viktig förbättring har vi fått till på stål- och metalls område genom att skapa en arbetstidsbank som minskar risken för varsel och uppsägningar vid konjunkturförändringar. Vid produktionsnedgångar får den anställde fortsatt betalt enligt ordinarie arbetstid och ledighet dras från arbetstidsbanken. Vid produktionstoppar får den anställde betald lön enligt ordinarie arbetstid, men arbetstidsbanken fylls på.

Vi har också lyckats få till en ny avtalsförsäkring som ger alla privatanställda LO-medlemmar ett tillägg till föräldrapenningen på 10 procent av lönen i sex månader. Det gynnar inte bara föräldralediga, utan skapar också förutsättningar för att nå målet med ett mer jämställt uttag av föräldraförsäkringen.

Inom IF Metall har vi även tidigare haft en sådan lösning. Förbättringen vi nu har förhandlat fram ger en extra månad med föräldralön.

På tal om jämställdhet är det också värt att nämna att ytterligare ett av de gemensamma LO-kraven förverkligades. Medlemmarna inom de avtalsområden som har de allra lägsta snittlönerna kommer att få sina löneökningar i krontal. Dessa avtalsområden är ofta kvinnodominerade. Lösningen minskar skillnaderna i löner mellan mans- och kvinnodominerade avtalsområden.

Ser man tillbaka på den process som nu lett fram till nya avtal finns det också anledning att vara nöjd över vår gemensamma fackliga styrka, både inom Facken inom industrin och inom LO. Det är ett viktigt styrkebesked både för Industriavtalet och för svensk fackföreningsrörelse.

Nu ska vi, på alla nivåer inom IF Metall, se till att avtalen kommer medlemmarna till nytta på våra arbetsplatser. Det är det som är den stora utmaningen för oss alla tillsammans.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?