Industriarbetarnas tidning

Tillbaka på jobbet efter varslet

18 april, 2013

Skrivet av Fredrik Johansson

VarselI höstas drog en varselvåg över Sverige. Men inte alla varsel leder till arbetslöshet. I höstas fick 78 gå på Meritor, men nu är alla tillbaka igen. – Det enda som är lite tråkigt med det här är att de som varit fast anställda nu blir visstidare, säger klubbordföranden Ulf Mattsson.

När Volvo säljer färre lastbilar märks det snabbt på Meritor i Lindesberg. På våren 2012 arbetade över 1 000 personer här med att tillverka hjulaxlar till tunga fordon. Sedan vände det neråt. Under hösten minskade personalstyrkan med ungefär 350 personer. De allra flesta av dem var visstidsanställda eller inhyrda från bemanningsföretag.

Janne Karlsson hade precis skrivit på tillsvidarekontraktet efter att tidigare ha varit inhyrd. Två veckor senare fick han sätta sin namnteckning på uppsägningsbeskedet.

– Det var blandade känslor inför julen. Man hade tankarna på julklappar och barnbarn och så blev man av med jobbet.

När företaget hade gjort sig av med de inhyrda och visstidsanställda varslades ytterligare 95 tillsvidareanställda. Det slutade med att 78 fick gå hem strax innan jul. Av dessa har alla som ville nu fått komma tillbaka. Och dessutom några tidigare visstidsanställda, Totalt ett åttiotal personer.

Janne Karlsson är en av dem. Sedan februari är han visstidsanställd på Meritor igen. Han tycker det är skönt att vara tillbaka men säger att företaget borde vara mer rädd om sin personal. Det är svårt att känna sig trygg på en arbetsplats med stora svängningar. Han tror att företaget på längre sikt kan förlora på det genom att skrämma bort kompetent personal.

Även Ulf Mattsson, ordförande i IF Metall-klubben tror att stora och plötsliga varsel kan skada industrin som helhet. Han menar att det gör arbetsmarknaden mindre flexibel.

– Den som har en trygg anställning vill inte gärna byta till ett annat ställe och riskera att vara sist in om det blir uppsägningar.

Han tycker det är synd att de som tidigare var tillsvidareanställda nu istället fått visstidsanställning. Men han menar att en visstidsplats direkt på Meritor ändå ger större trygghet än att vara inhyrd från ett bemanningsföretag.

Meritors personalchef Kerstin Winge säger att företaget nu hellre anställer på visstid än tar in bemanningsföretag. Det verkar bättre att satsa utbildning på de egna anställda än på inhyrda som kanske sedan tar med sig sitt kunnande till något annat företag.

– Men vi behöver samtidigt behålla flexibiliteten med visstidsanställda.

Hos många Meritoranställda väckte höstens varsel minnen från krisen 2008 och klubbordföranden önskar att ledningen kunde ha lite mer is i magen när orderingången minskar. I december ville man lägga ännu ett varsel men den gången lyckades fackklubben få företaget att avvakta.

Kerstin Winge säger att det är näst intill omöjligt att göra längre prognoser för försäljningen. Hon menar att företaget gör vad det kan för att försöka jämna ut topparna och dalarna men det är svårt att parera de snabba svängningarna i fordonsindustrin.

– Lite mer stabilitet kunde man önska att det var i den här branschen. Det bästa vore såklart att kunna ha samma personalstyrka hela tiden.

Trots oron som uppstår när folk får sluta och många av de som blir kvar måste byta arbetsuppgifter, verkar en del av de anställda ha vant sig vid situationen. Den som blir uppsagd går ofta hem och väntar på att Meritor förr eller senare ringer och vill ha en tillbaka.

– Det har nästan blivit att man räknar med att det svänger så här, att det känns lite ovisst, säger Sara Jonson.

Hon fick komma tillbaka till jobbet på växelmonteringen efter två och en halv månads arbetslöshet. Företaget ringde en fredag och undrade om hon kunde börja på tisdagen veckan efter. Och det gjorde hon gärna.

– Det var segt att gå hemma. Jag har bra kompisar här på jobbet och det känns verkligen skitbra att vara tillbaka igen.  

Fotnot: Sedan Dagens Arbetes besök har IF-Metall-klubben på Meritor fått en ny styrelse och Ulf Mattsson är inte längre ordförande.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.