Industriarbetarnas tidning

”Vi har pressat det här så långt vi kunde”

2 april, 2013

Skrivet av

Bara 0,2 procentenheter mer än i söndags. Då blev det nej, men i dag blev det ja. – I söndags saknades den viktiga föräldraförsäkringen, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Det avtal som fack och arbetsgivare nu har tecknat ger bara 0,2 procentenheter mer än förslaget som facken sade nej till i helgen. Men när frågorna om delpension och föräldraförsäkring var lösta kunde facken ändå säga ja.

– Nöjd blir man aldrig, men vi har pressat det här så långt vi kunde, säger fackförbundet GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

– Vi har säkrat reallönerna, vi har ett nytt delpensionssystem och en föräldraförsäkring som på sikt är väldigt viktig.

Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten menar att avtalet är högt med tanke på hur konjunkturen ser ut.

– Men vi sätter stort värde i att vi har fått ett treårsavtal. Det ger oss arbetsro.

Föräldraförsäkringen, med en extra sjätte månad i löneutfyllnad för föräldralediga, tillkommer utöver det totala löneutrymmet på 6,8 procent. Försäkringen flyttas också från respektive avtal till en kollektiv försäkring som ser likadan ut för samtliga LO-förbund.

Förhandlingarna mellan LO och Svenskt Näringsliv om föräldraförsäkringen har dragit ut på tiden och var en av orsakerna till att slutbudet från de opartiska ordförandena dröjde. I uppgörelsen om en ny föräldraförsäkring ingår också en överenskommelse om en tydligare förhandlingsordning för att undvika liknande krockar i framtiden, uppger Per Hidesten.

– Vi föredrar att hålla försäkringsfrågor utanför avtalsförhandlingarna.

För det nya delpensionssystemet – en sorts vidareutveckling av arbetstidskontot – räknas 0,5 procent av från utrymmet på 6,8 procent. Delpensionen ska göra det möjligt att gå ner i arbetstid från 60 års ålder.

Det är först nästa år, avtalsperiodens andra år, som den första avsättningen för delpensionen kommer att ske. Fram till dess ska parterna tillsammans med Fora och Collectum gemensamt lösa hur regelverket kring delpensionen ska fungera.

Avtalet är baktungt. För GS del höjs lönen med 1,9 procent första året. Beroende på avtal höjs de sedan med 2,3 eller 2,4 procent andra året och med 2,5 eller 2,6 sista året.

För de grafiska avtalen – civilavtalet och förpackningsavtalet – räknas 0,5 procent av från löneutrymmet första året mot att arbetstidsförkortningen utökas med 9 timmar per år. Detta för att de ska komma i kapp nivån på arbetstidsförkortningen på övriga avtal. På sikt ska även de grafiska avtalen ingå i delpensionslösningen.

Individgarantier och lägstalöner kommer att justeras som tidigare. Det innebär att minst hälften av löneutrymmet läggs ut på individnivå och att resten fördelas efter lokala förhandlingar.

För GS gäller uppgörelsen sågverksavtalet, träindustriavtalet, stoppmöbelavtalet, civilavtalet samt förpackningsavtalet. Förhandlingarna om skogsavtalet fortsätter i dag.

Under veckan utbyter GS och motpartern Almega sina yrkanden om tidningsavtalet som går ut den sista april.

Du kanske också vill läsa…

Kampen om din arbetstid

Kampen om din arbetstid

Tiden står på spel i årets avtalsrörelse. Arbetsgivarna vill ha större makt över när och hur länge du arbetar. Facket säger nej.

Pension på deltid – så funkar det

Pension på deltid – så funkar det

Nu vill facken öka takten på sparandet till deltidspensionen. Så här fungerar det.

GS förhandlar om 15 avtal

GS förhandlar i vår om 15 avtal för 41 000 medlemmar på 4 000 arbetsplatser. 9 avtal för arbetare inom gamla Skogs- och Träfacket och 5 för före detta medlemmar i Grafiska fackförbundet Mediafacket, samt ett för Samhallsanställda. Sex GS-avtal löper ut redan sista mars. Det är avtalen för träindustri, sågverk, skogen, inklusive kyrkan, stoppmöbelindustrin […]

Ideologi bromsar löneförhandlingarna

GS avtalssekreterare Tommy Andersson skulle helst ha avtalen klara innan de opartiska ordförandena (opo), industrins egna medlare, går in för att lösa upp knutarna. Men det ser kärvt ut. Det är de stora ideologiska frågorna som bromsar. Kalendern för fackförbundet GS avtalssekreterare Tommy Andersson är fulltecknad de närmaste veckorna. Varje dag pågår förhandlingar mellan GS […]

Delpension ger äldre chans att jobba mindre

Delpension ger äldre chans att jobba mindre

Gå ner 
på halvtid efter 60-årsdagen? I framtiden kommer det att bli möjligt. Hur mycket pengar du får beror på hur länge du har sparat och hur stora avsättningar som görs till din delpension.

GS kräver 
fler timmar

Mer arbetstidsförkortning och en rättighet att spara timmarna för att gå ner i arbetstid närmare pensionen. Facken inom Industrin vill bygga ut systemet med kortare livsarbetstid.

Arbetsgivarna vill ha mer makt över tiden

Mer makt över arbetstiden står överst på listan över arbetsgivarnas krav. Men fackförbundet GS har inte för avsikt att släppa på arbetstagarnas inflytande. – Vi har sett en attitydförändring på senare år som handlar om mer makt åt de som äger produktionsmedlen, säger avtalssekreterare Tommy Andersson.

Så blev lönen i senaste avtalet

Så blev lönen i senaste avtalet

En ny, högre lönegrupp för stålarbetarna. Hållbart arbete i fokus på allokemiska avtalsområdet. Extra påslag för de lägst avlönade tekoarbetarna. Här är de viktigaste nyheterna i de åtta avtal som IF Metall hittills har tecknat.

GS: Arbetstiden måste bli mer förutsägbar

GS: Arbetstiden måste bli mer förutsägbar

Flexibilitet eller förutsägbarhet. Det är makten över arbetstiden som blir den heta frågan i GS-fackets förhandlingar.

Här tjänar kvinnorna tusenlappar mindre i månaden

Här tjänar kvinnorna tusenlappar mindre i månaden

Löneglappet mellan könen krymper långsamt. Inom GS är skillnaden allra störst på tidningsavtalet. Där tjänar kvinnor 5 200 kronor mindre i månaden än män.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.