Industriarbetarnas tidning

Bra klimat 
på Aspa bruk

18 juni, 2013

Skrivet av Fredrik Johansson

På en majoritet av Pappers avdelningar har det blivit svårare att arbeta fackligt de senaste åren. Men på Aspa bruk märks ingen skillnad. – Vi har alltid haft ett bra klimat här, säger fackordföranden Jan-Christer Sjölinder.

På det Munksjö-ägda massabruket vid Vätterns strand är det aldrig några problem att få ledigt för förtroendeuppdrag och företagets ledning lägger sig sällan i fackets arbete. Så har det varit länge och Jan-Christer Sjölinder, ordförande för avdelning 159, säger att det är flera olika faktorer som tillsammans bidrar till den goda andan. Som det lite annorlunda skiftsystemet.

När de flesta andra bruk har sex skiftlag har Aspa bruk i     stället fem och ett halvt. Enligt Jan-Christer Sjölinder gör det att man under större delen av året alltid har en eller två anställda “över” på varje skift. På så sätt finns det alltid någon som kan gå in och täcka upp när en förtroendevald behöver ta sig an något fackligt uppdrag.

I semestertider är det färre på varje skift men under sommarmånaderna tar den fackliga verksamheten å andra sidan inte heller så mycket tid.

– Den stora nackdelen med det här systemet är att alla inte kan få en lång sammanhängande ledighet under sommaren. Men jag tror knappast någon vill ha bort det ändå.

Enligt ordföranden tjänar företaget även på systemet eftersom det totala antalet anställda är mindre än om man haft sex fulla skiftlag.

En annan sak som gör det lättare att gå ifrån arbetet är att många av de anställda kan flera olika avdelningar. Om det fattas folk någonstans kan det lätt lösas av att någon från en annan del av fabriken kommer dit.

Att bruket med sina 190 anställda är en relativt liten arbetsplats bidrar också, enligt Jan-Christer Sjölinder, till att det fackliga arbetet kan skötas på ett flexibelt sätt.

– Det är lite småstad över det här stället. Det är alltid lätt att hitta den man behöver ha tag på.

För möten på arbetsplatsen behöver de förtroendevalda bara gå till sin närmaste arbetsledare när de begär ledigt.

– Det finns kanske en och annan arbetsledare som är lite anti men det är aldrig några större problem.

Det är heller ingen stor apparat att till exempel flytta ett möte om det skulle behövas. Från avdelningens sida ser man till att undvika att lägga möten och andra aktiviteter vid till exempel stopp eller när det är något problem i produktionen.

– Folk vill ju inte gå ifrån sin arbetsplats om det krånglar. Men det händer väldigt sällan. Alla brukar komma när det är möten.

Det finns ett samverkansavtal som reglerar vad facket ska ägna sig åt på Aspa bruk, men avdelningen styr själv över hur arbetet ska utföras. Avtalet säger inget om hur mycket tid som får läggas på fackliga uppdrag. Någon gång har det funnits förslag på att avdelningen skulle göra upp en budget och i förväg planera sin verksamhet. Något som inte visade sig fungera i praktiken.

– Det kan ni glömma, sa vi då. Det gick ju aldrig att få planeringen att stämma med hur det såg ut i verkligheten.

Så länge det upplevs som att det fungerar låter bruksledningen därför fackarbetet ta den tid det tar. Jan-Christer Sjölinder tycker inte det finns tecken på att de förtroendevalda missbrukar den friheten.

Och företaget verkar inte heller tro något sådant. Vd:n på Aspa bruk, Bengt Lindkvist, tycker att det nuvarande arbetssättet fungerar bra:

– Så länge de håller sig inom rimliga gränser – och det tycker jag att dom gör – får facket organisera sitt arbete själva.

Han säger att det är viktigt med dialog för att få alla att arbeta åt samma håll för företagets bästa. Varför det på många andra håll i branschen inte fungerar lika bra som på Aspa kan Bengt Lindkvist inte svara på.

– Jag visste inte att det såg ut så. Jag trodde nog att alla jobbade ungefär som vi.

Jan-Christer Sjölinder tycker det märks att företaget inser att det kan dra fördel av arbetet som facket utför. Till exempel när det gäller arbetsmiljön.

– Vi tjänar inte på att göra oss osams med ledningen och de förstår att de tjänar på att ha en bra relation till oss, säger ordföranden och tillägger:

– Men det är klart att det är lättare att ha det så länge det går bra för företaget.

Avdelningsordföranden ser inte några större hot mot det goda klimatet på företaget inom den närmaste framtiden. Munksjös samgående med finska Ahlstrom, som ska ske under året, kan dock medföra en del förändringar.

Bland annat får facket inte längre ha någon representant i bolagsstyrelsen. Att det skulle påverka den lokala verksamheten på Aspa tror han inte. Han oroar sig inte heller särskilt mycket över vad det kommande vd-bytet på bruket kommer att innebära.

– Man vet ju inte hur det blir med en ny chef men det verkar ju bara dumt att börja rota i något som fungerar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.