Industriarbetarnas tidning

De testar nya sätt för fackligt engagemang

18 juni, 2013

Skrivet av Fredrik Johansson

Många förtroendevalda känner sig pressade och tar inte ledigt för att åka på möten och utbildningar. GS avdelning 6 experimenterar med olika sätt att öka deltagandet. – Vi var lite desperata och insåg att något måste göras, säger ordföranden.

Ett sätt att få fler förtroendevalda ute på arbetsplatserna att vara med på avdelningens aktiviteter är att låta dem som inte tänker delta avanmäla sig till en ombudsman.

– Det är svårare att säga nej om du måste förklara varför du inte kan komma. Dessutom kan ombudsmannen erbjuda sig att hjälpa till att begära ledigt om det är det som är problemet, säger Patrik Harrysson som är ordförande för GS avdelning 6 Väst.

Han menar att det är viktigt att hålla personlig kontakt med de förtroendevalda. Målet är att alla som nyligen fått ett förtroendeuppdrag ska bli uppringda av någon från avdelningen de närmaste veckorna efter sin första utbildning.

– Folk är som mest taggade när de precis kommit tillbaka från en utbildning. Det gäller att hålla kvar det och inte bara lämna de nyvalda vind för våg.

Andra metoder som prövats är att avdelningen begär ledigt för den förtroendevalde direkt hos arbetsgivaren. Liksom att ringa runt till dem som inte deltagit i ett möte de kallats till och fråga varför de inte kom. Även om de här nya, aktiva metoderna inte har använts länge nog för att det ska gå att säga något säkert tycker avdelningsordföranden att det går att se en viss förändring.

– Det verkar vara en framkomlig väg och på längre sikt hoppas vi att det ska ge ännu bättre resultat.

Det är inget självändamål att få fler deltagare till möten och utbildningar. Däremot är det ett sätt att öka den lokala verksamhet som enligt Patrik Harrysson måste vara grunden för hela fackrörelsen.

Även om ombudsmännen nu får lägga en del tid på att ringa runt till medlemmarna, minskar deras arbetsbörda när det fungerar bra ute på företagen. Samtidigt ser medlemmarna nyttan med facket på ett annat sätt. På många arbetsplatser kan trycket från arbetskamraterna annars vara stort. Man vill kanske inte ta ledigt för att gå en kurs om man vet att det betyder att de andra måste jobba extra.

– Jobbar du på en liten arbetsplats tycker du kanske att ni har det ganska bra ändå. Men åker du iväg på den där utbildningen kommer du tillbaka med ny information till dina kamrater och ni upptäcker kanske saker ni inte tänkt på tidigare. Då blir det lättare att få stöd nästa gång någon behöver vara ledig.

Utöver att stärka den lokala verksamheten menar ordföranden att det är en fråga om demokrati att få fler att delta aktivt. Ju fler som kommer på representantskapsmötena desto större inflytande får medlemmarna.

Och även ur ett rent ekonomiskt perspektiv finns det vinster att göra.

– Det är ju ganska onödigt att vi bokar möteslokal och mat till 100 personer och sedan visar det sig att bara 50 dyker upp.

Även om konjunkturen är besvärlig nu och många företag är pressade måste den fackliga verksamheten ändå hållas i gång, säger Patrik Harrysson.

– Vi kan inte bara vänta på bättre tider och hoppas på att kunna dra i gång från början när företagen börjar anställa igen.

   

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.