Industriarbetarnas tidning

Tidsbrist det stora hindret

18 juni, 2013

Skrivet av Fredrik Johansson Anna sofia Dahl

Två av tre avdelningsordförande tycker att det har blivit svårare att jobba fackligt. Tidsbrist är det stora hindret. – Arbetsgivarna måste inse att det behöver ges tid till fackligt arbete, säger GS ordförande P-O Sjöö.

Så gjorde vi:

  • Dagens Arbete har skickat ut enkäter till samtliga 108 avdelningsordföranden i GS, IF Metall och Pappers. Av dessa har 105 svarat.
  • Av GS 15 avdelningar har 14 svarat (93,3 procent).
  • Förutom att svara på de tre huvudfrågorna har deltagarna fått lämna frivilliga kommentarer. 5 av de 14 svarande säger då att tajtare bemanning är ett stort hinder för det fackliga arbetet.
  • Vid DA:s förra undersökning 2008 var Grafikerna och Skogs- och Träfacket ännu inte sammanslagna till GS.

Grafiken som PDF

GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö, menar att hela grunden för den fackliga verksamheten är att det finns förtroendevalda på arbetsplatserna. Han tror inte att arbetsgivarna heller egentligen vill ha en annan ordning för samarbetet med de anställda.

Därför, anser han, måste företagen vara bemannade så att inte arbetskamraterna drabbas när någon går ifrån för fackligt arbete.

Men även förbundet måste göra sitt för att få medlemmarna att förstå vikten av det fackliga arbetet.

Det är stora skillnader i hur GS avdelningsordföranden har svarat på enkäten den här gången jämfört med hur det såg ut 2008. Då var det en högre andel i dåvarande Skogs- och Träfacket samt Grafikerna som tyckte att klimatet blivit tuffare. Vad som kan ligga bakom den skillnaden är Per-Olof Sjöö osäker på. Därför tvekar han också när det gäller hur resultatet av undersökningen egentligen ska utläsas.

– Men det skulle kunna tolkas som att det blivit ännu värre från en redan hög nivå. I så fall är det mycket oroväckande.

Han tror inte heller att det inom den närmaste framtiden kommer att bli lättare att få mer tid för fackligt arbete. I det läge som nu råder, med varsel och osäker konjunktur, är både anställda och företagsledningar pressade. Möjligtvis kan trycket lätta lite om det ekonomiska läget förbättras.

– Men jag tror ändå vi kommer att få brottas med det här problemet under överskådlig tid.

Något enkelt recept för hur facken skulle kunna möta denna situation har förbundsordföranden inte.

– Jag har svårt att se att vi skulle kunna bygga upp organisationen efter någon annan modell än den vi har nu. Det viktiga är helt enkelt att det fackliga arbetet fredas. 

   

”I min värld har den här frågan aldrig tagits upp.”

Industriarbetsgivarnas Robert Schön ser inga tecken på sämre klimat för fackligt arbete och tycker inte att arbetsgivarna har hur stort ansvar som helst.

– Ytterst är det produktionen som får styra.

Industriarbetsgivarna företräder företag inom basindustrin, däribland Skogsindustrierna, där sågverken och en del annan trämekanisk industri ingår. Robert Schön är förhandlingschef och säger att branschen har det tufft just nu.

– Många exportberoende branscher, som sågverksindustrin, har det svårt nu.

Robert Schön  medger att ett sådant läge också sätter stor press på personalen men hänvisar till förtroendemannalagen som bland annat säger att det ska betalas ut övertidsersättning om arbetsgivaren kräver att man utför fackligt arbete på övertid. Eftersom det aldrig varit några centrala förhandlingar om att förtroendemannalagen inte tillämpas ordentligt har han utgått från att det fungerar som det ska.

– I min värld har den här frågan aldrig tagits upp. Vare sig från fackens eller arbetsgivarnas sida.

Det finns ingen dold agenda bland företagen att försvåra för facket genom att försöka ändra i hur lagen ser ut och används, säger han.

Tvärtom menar han att företagen vill ha kvar de fackliga organisationerna som en organiserad motpart att förhandla med. Hur det sedan rent praktiskt ska lösas ute på de enskilda arbetsplatserna vill han inte uttala sig om. Som det ser ut nu oroar han sig inte för att det är svårt att arbeta fackligt.

– Men det är klart, som ett teoretiskt scenario skulle det kunna bli ett problem om facket inte har möjlighet att vara verksamt och fungera som motpart.       

Tuffare klimat även på IF Metall och GS

If Metall: ”Inte förvånande”

IF Metall är det förbund som haft det tuffast enligt DA:s undersökning. Och Christer Persson, enhetschef på IF Metalls förhandlingsenhet, är inte förvånad.

En av anledningarna som Christer pekar på är hur arbetsgivarna förändrats. Från att tidigare försöka hitta en lösning till att hänvisa till vad som är ”rätt eller fel”. Tidigare fanns det en vilja att ge efter för något. Nu är det mer svart eller vitt. För att det i framtiden inte ska bli ännu tuffare betonar han vikten av en hög organisationsgrad.

– Då visar vi arbetsgivaren att vi är viktiga. Det är medlemmarna som skapar trycket.

Pappers: ”Går inte att skära mer”

Pappers förhandlingsombudsman Matts Jutterström känner igen bilden av att klimatet blivit tuffare på bruken. Men oroar sig inte för framtiden, om den lokala närvaron finns kvar vill säga.

Ett högre tempo och färre som ska göra lika mycket. Utan reserver finns lite tid till det fackliga arbetet.
   – Det har alltid varit mer eller mindre tajt, men nu tycker jag att vi har nått en nedre gräns där det inte går att skära mer.
Styrkan i Pappers organisation tycker han sitter i den lokala närvaron på varje bruk. Med den är det ”naturligt att vara med”.

Läs också:
”Finns knappt utrymme för en dålig dag”

De testar nya sätt för fackligt engagemang

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.