Industriarbetarnas tidning

”Det finns många eldsjälar”

6 augusti, 2013

PRIDEPride-festivalen är över. Hur ska alla fina ord omsättas i praktik? DA har talat med Hermine Schimann på IF Metall. Hon tror att ökad jämställdhet och respekt för dem som bryter mot normen är överlevnadsfrågor för facket.

  • Hbt är en förkortning av homo-, bi- och transsexuella personer. Transpersoner är ett samlingsbegrepp för transvestiter (personer som har behov av att klä sig och agera som ett annat kön) och personer som vill eller har korrigerat sitt kön.
  • Ibland läggs bokstaven q till, alltså hbtq-personer. Q står för queer. RFSU förklarar ordet så här: ett brett begrepp som kan betyda flera olika saker men i grunden är ett ifrågasättande av den gängse normen som hetero. Många ser sin könsidentitet och/eller sin sexualitet som queer. Queer kan innebära en önskan att ha alla kön och sexualiteter eller att inte behöva identifiera/definiera sig.

– Vågar du inte vara dig själv på jobbet håller du klaffen. Steget till att engagera dig i facket kan bli långt.

Hermine Schimann, som jobbar med jämställdhetsfrågor på IF Metalls förbundskontor i Stockholm, syftar på svårigheterna som finns att värva nya fackliga förtroendemän.

Hon har rest runt i landet och hållit kurser i jämställdhet på fackavdelningar. Det finns mycket kvar att göra, säger hon.

– Många har hemskt svårt att förstå, säger hon. Det handlar inte om ovilja, utan brist på kunskap, säger hon. Vad innebär det att vara transsexuell? Och queer?

– Det är också viktigt att fundera över sina egna värderingar. Och diskutera.

– Facket ska vara en välkomnande organisation för alla, en inbjudande organisation. Det kan bli svårt om normen är en vit heterosexuell man i 40-45-års åldern.

Vad gör då IF Metall?

För fyra år sedan utbildades samtliga anställda på förbundskontoret i Stockholm i hbt-frågor under en dag. Facket har också tagit hem ett kursmaterial om hbt-frågor som går att använda som delmoment i arbetsmiljö- och jämställdhetskurser. Men det är upp till varje kursledare att ta med materialet eller inte. Fortfarande är det endast en mindre del av kursledarna som gör det.

Det finns ett tvärfackligt nätverk om hbt-frågor där man ger varandra tips och dikuterar olika sätt att ta upp frågorna i fackliga sammanhang.

IF Metall hade tidigare en speciell undersida på förbundets hemsida som handlade om hbt-frågor. Där fanns också ett chatforum. Men den sidan för en tynande tillvaro sen upphovsmannen gick i pension förra året.

Arbetet med hbt-frågor har över huvud taget legat på sparlåga under det senaste året. Hermine Schimann har själv haft ett annat uppdrag under sju månader utan att en ersättare togs in. Hon berättar att en kurs som hbt-nätverket planerade i höstas fick ställas in på grund av för få anmälningar.

– Men vi tar nya tag i höst, säger hon. Och man ska inte glömma att det händer mycket lokalt, ute i landet. Det finns många eldsjälar, i Göteborg och Örebro till exempel.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?