Industriarbetarnas tidning

LO-förbund ska granska inhyrning

20 augusti, 2013

De regionala skyddsombuden i LO:s medlemsförbund ska granska arbetsvillkoren på småarbetsplatserna runt om i Sverige för de som är inhyrda, inlånade eller anställda av entreprenörer. – Vi vet att detta är särskilt olycksdrabbade grupper, säger Bo Andersson, IF Metall.

Regionala skyddsombud

Enligt Arbetsmiljölagen ska skyddsombud utses på arbetsplatser med minst fem anställda. De ska företräda både ordinarie och inhyrd personal och utses av det lokala facket.

Saknas facklig organisation kan arbetstagarna utse ett skyddsombud direkt. 

Skyddsombud har rätt att ta del av handlingar som rör arbetsmiljön, att få utbildning, att få delta vid planering av nya och ändrade lokaler med mera.

För mindre arbetsplatser som inte själva kan ordna ett skyddsombud utser facket regionala skyddsombud (RSO), som har rätt att besöka varje arbetsplats där man har en medlem.

Tillsammans med företrädare för LO och flera fackförbund har Bo Andersson planlagt den stora granskningen – RSO-projektet ”Tillfällig/extern personal 2013/14”, som påbörjas i höst, pågår under vintern och våren 2014 och avslutas med en rapport och seminarium på Almedalsveckan i juli 2014.

Utgångspunkten är att problemen med olika former av uthyrning och inlåning av arbetskraft ökat i takt med branschens snabba expansion. Arbetsmiljöverket har sedan flera år undersökt branschen extra.

Under 2011 ökade olyckorna i branschen kraftigt. Medan övriga branscher i snitt har 6 olyckor per 1 000 anställda hade bemanningsbranschen det dubbla, alltså 12 per 1000 anställda – detta trots att en stor del av branschen utgörs av rent kontorsarbete.

Av de skadade är 60 procent under 35 år, jämfört med 30 procent för den övriga arbetsmarknaden. Olyckorna har enligt Arbetsmiljöverkets statistik fortsatt ligga kvar på samma höga nivå.

– Arbetsskadorna inom bemanningsbranschen är oroväckande höga, sammanfattade Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg.

Anställning på bemanningsföretag är ett allt vanligare sätt för unga att komma in på arbetsmarknaden. Med bland annat detta och olycksfalsstatistiken i åtanke gick förra året gick regionala skyddsombud från olika LO-förbund på Gotland samman och gjorde 93 skyddsronder på mindre arbetsplatser. Undersökningen presenterades under Almedalsveckan

– Resultatet var skrämmande. På varannan arbestplats fanns varken någon fysisk eller psykosocial riskbedömning, berättar säger Bo Andersson.  

– Syftet är förstås at kartlägga problem, och lösa dem på de berörda arbestplatserna. Men vi hoppas också få reda på om lagstiftningen kan bli bättre, säger Bo Andersson.

– Det finns en massa oklarheter. Vad är det exempelvis vad som gäller vid in- och utlåning av arbetskraft mellan små företag – något som är vanligt, men där lagstiftningen är otydlig.

För att resultaten av undersökningarna ska gå att sammanställa och jämföra har man utarbeta en omfattande checklista med ett 50-tal frågor. Dessa skall de regionala skyddsombuden ha med sig ut på sina ordinarie besök och använda utöver de checklistor man annars har.

För att arbete ska flyta som det är tänkt genomförs under hösten fem stora konferenser i Stockholm, Malmö, Göteborg och Gnosjöområdet (Jönköping).

Anställda i bemanningsföretag byter inte facklig tillhörighet efter vart de skickas att arbeta. Därför kan inhyrda anställda som är medlemmar i IF Metall kan finnas på arbetsplats där Transport har avtal, eller Handels, GS-facket eller Pappers.  Det finns alltså ett starkt behov av förbättrat samarbete, och genomförandet av undersökningen kommer rimligen att underlätta sådant samarbete i framtiden.

Sådant samarbete på lokal nivå är så pass ovanligt att det i de interna skrivelserna mellan LO och fackförbunden benämns ”Tvärfackligt.”

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?