Industriarbetarnas tidning

”Det föll sig naturligt att ta hälften var”

2 december, 2013

Skrivet av ARON ENGMAN

Jimmy Olsson delar föräldraledigheten lika med sin fru. Det är dubbelt så mycket tid som de flesta andra pappor tar ut.

Så fungerar föräldraförsäkring och föräldralön

  • Föräldrapenningen kan utbetalas under högst 480 dagar för vård av barn i hemmet. 390 av dagarna medför ersättning på 80 procent av lönen. 60 av de dagarna är reserverade för vardera förälder.
  • Under de resterande 90 dagarna ligger ersättningen på 180 kronor per dag.
  • Samtidigt kan föräldrarna få en jämställdhetsbonus. Det innebär 50 kronor extra per dag för den tid de delar lika, max 13 500 kronor per barn.
  • Det finns också ett inkomsttak på 445 000 kronor per år. Det betyder att den högsta möjliga ersättningen blir 946 kronor per dag.
  • Lägsta möjliga ersättning är 225 kronor per dag för dem som har mycket låg eller ingen inkomst.

FÖRÄLDRALÖN

  • Från januari 2014 har alla privatanställda med kollektivavtal inom LO rätt till föräldralön i upp till sex månader. Tillägget ska komplettera föräldrapenningen så att man sammanlagt får ut 90 procent av sin lön under ledigheten.
  • För att få föräldralön i sex månader måste en ha varit anställd i minst två år. Har en varit anställd i minst ett år kan man få föräldralön i två månader.

Källa: Försäkringskassan och LO

– Jag tror aldrig att det är en nackdel för barn att få tillbringa tid med sina föräldrar. De får ju lära känna båda två.

Köket är lika tyst och lugnt som villakvarteret utanför. I en barnvagn bredvid köksbänken ligger Viktor och sover. På armlängds avstånd sitter Jimmy Olsson och håller ett vakande öga.

Jimmy jobbar i vanliga fall som svetsare på Volvo Lastvagnar i Umeå. Men i dag är det tisdag och på måndagar och tisdagar är han föräldraledig.

Jimmys fru, Erika Olsson Pernbrink, är lärare för årskurs ett till tre på den kommunala Sävarskolan. I augusti fick hon en ny förstaklass på skolan och ville lära känna barnen tidigt, så hon och Jimmy kom överens om att dela på föräldradagarna under hösten.

– Vi pratade egentligen inte så jättemycket om det. Det föll sig naturligt. Erika var sugen på att börja jobba lite grann när hon varit hemma ett tag, och jag var ju sugen på att vara hemma med mina barn, säger Jimmy.

Även om Erika inte tjänar lika mycket som Jimmy, har det inte påverkat hur de tagit ut föräldraförsäkringen. Vissa månader kan det vara svårare att få ihop ekonomin men det går runt ändå.

Samtidigt får Jimmy en så kallad föräldralön från Volvo. Föräldralönen innebär att han får tio procent av sin lön, utöver föräldrapenningen, under fem av månaderna som föräldraledig. Det vill säga sammanlagt 90 procent av lönen i stället för 80. Det ingår i IF Metalls kollektivavtal.

– Det har mer varit en bonus. Att man faktiskt inte förlorar så mycket på att vara hemma. Men det har inte varit det som varit avgörande för att vi ska dela på det, säger han.

Däremot, berättar Jimmy, gör den en ganska stor skillnad för en del av hans kollegor. De som vanligtvis har svårare för att få pengarna att räcka till, kan med hjälp av föräldralönen vara hemma med barnen i alla fall.

Viktor börjar bli otålig där han ligger och vrider och vänder på sig i barnvagnen. Jimmy lyfter upp honom i famnen. Klockan är tio och det börjar bli dags för lunch.

Att Jimmy är hemma två dagar i veckan för att mata, leka med och natta sin son, gör honom till en ganska annorlunda pappa. Visserligen är pappor i Umeå hemma mer med sina barn än de flesta andra pappor i Sverige, men Jimmy sticker ut även bland dem.

Enligt Försäkringskassans statistik från förra året tar männen i Umeå kommun ut 29 procent av föräldrapenningdagarna, medan snittet i landet ligger på strax under 25 procent.

Jimmy tar ut 50 procent.

– Det är ingen som höjer på ögonbrynen för att du ska vara hemma som kille. Du förväntas vara hemma.  Så länge jag kan minnas har det varit så, säger han.

Han berättar att både kollegor och chefer på Volvo Lastvagnar uppmuntrar pappor att ta föräldraledigt. Trots att det kan leda till fler vikarier, eftersom produktionen är en mansdominerad arbetsplats.

Men Jimmy ser också att företaget har fördelar av att männen är pappalediga.

– De dagar jag är på jobbet nu är jag på ett betydligt bättre humör. Jag är mer alert och mer positiv, säger han.

Och det har också förändrat hur han ser på sitt jobb.

– Du har dina diskussioner med två-treåringar hemma och så kommer du till jobbet och tänker ja, men är det där ett så stort problem?

Viktor kastar ner sin mjukleksak på golvet för tredje gången. Nu har han både sovit ut och ätit lunch och är full av energi igen. Eventuellt ska han krypa runt lite på vardagsrumsgolvet också, innan resten av familjen kommer hem. För då kommer det finnas fler barn som vill leka på golvet.

– Jag tror aldrig att det är en nackdel för barn att få tillbringa tid med sina föräldrar. De får ju lära känna båda två.

Det märks inte minst när det vankas bråk i huset. Även då får Jimmy och Erika dela lika på föräldrarollen.

– Dumma mamma och pappa, brukar de säga.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.