Industriarbetarnas tidning

Privata förmedlare ger inte fler jobb

18 december, 2013

StudieChanserna att få ett jobb är lika, vare sig du får hjälp av Arbetsförmedlingen eller ett privat företag som de anlitat. Det visar en färsk studie.

Resultatet redovisades på ett seminarium på Arbetsförmedlingen i dag, onsdag. Martin Lundin som jobbar på IFAU hade sammanställt forskning kring privata företag, ”kompletterande aktörer” som jobbar på uppdrag åt Arbetsförmedlingen.  Det handlar bland annat om jobbcoacher som inte är anställda av Arbetsförmedlingen.

Studien visar inte på någon skillnad i resultat, vad gäller andelen som fått jobb. Men de arbetslösa själva är mer nöjda med den hjälp de fått från de privata aktörerna. Studien visar också att de som fått stöd av privata aktörer varit mer aktiva i att söka jobb.

Yvonne Thorsén, analytiker på Arbetsförmedlingen, sa att hon inte var förvånad över bristen på skillnad i resultatet. Erfarenheterna från andra länder där man har liknande system är ungefär de samma. En förklaring kan också vara att det tar längre tid för systemet att sätta sig än de sex år som Arbetsförmedlingen arbetat med kompletterande aktörer.

– Det ska vara tufft att ta sig över tröskeln, sa Mats Bergman, professor på Södertörns högskola. Han syftade på kraven på företagen som får uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Han betonade att företagen måste bedömas kvalitativt också. God kvalité måste löna sig. Och han pekade på farorna med ”kundval” som delvis gäller på Arbetsförmedlingen. Det betyder att de arbetssökande kan välja vilket företag (som har avtal med Arbetsförmedlingen) som de vill ha stöd av.

Han nämnde avskräckande exempel ur välfärdssektorn:

– Ett modernt äldreboende kan till exempel ha en fin lobby. Men bakom den ser det ut som vilket äldreboende som helst. Det blir som en mäklarvisning när brukare kommer dit för att titta.

– Ett annat exempel är när skolor vill locka barn till sig genom att erbjuda gratis datorer.

Bakgrunden till seminariet var ett regeringsuppdrag från i våras. Arbetsförmedlingen lämnade då över en fördjupad gransking av sin verksamhet. Regeringen följde upp med att be förmedlingen att resonera kring arbetet med kompletterande aktörer.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?