Industriarbetarnas tidning

Bemanningsföretag får fortsätta omställa egna uppsagda

31 januari, 2014

Det blir inget förbud mot att bemanningskoncerner omställer sina egna anställda. Men frågan ska utredas av en arbetsgrupp. Det beslutade TSL:s styrelse på torsdagen. Styrelsen vill också att ersättningsbeloppet på 20 000 kronor per uppsagd höjs.

Så fungerar TSL

  • Trygghetsfondens stöd bygger på ett avtal mellan LO och Svenskt Näringsliv (2004). Företagen betalar in 0,15 procent av lönesumman till försäkringen som omfattar 900 000 anställda.

Försäkringen innebär att:

  • Uppsagda på grund av arbetsbrist får ett omställningsstöd motsvarande 20 000 kronor. För att få hjälp ska du ha varit anställd minst 16 timmar i genomsnitt i veckan i ett år vid anställningens upphörande.
  • Fack och företag bestämmer vilket omställningsföretag (leverantör) som ska anlitas. I praktiken är det oftast facket som väljer. Efter det skrivs ett uppdragsavtal mellan företaget och leverantören.

Det extrainkallade mötet i TSL:s styrelse i går, torsdag, sa varken ja eller nej till koncernintern omställning. Dagens Arbete har tidigare skrivit om kritiken mot koncerner som inkasserar 20 000 kronor per uppsagd för att omställa dem till en återanställning i den egna koncernen.

– Parterna har olika uppfattning, säger Tomas Petti, vd för Trygghetsfonden TSL. Arbetsgruppen, som består av representanter från facket och arbetsgivarna i TSL:s styrelse, ska förhoppningsvis hitta en gemensam lösning, en kompromiss som båda sisdor kan godta.

Arbetsgivarsidan är nöjda med dagens ordning. Fackliga representanter i styrelsen är däremot kritiska till koncernintern omställning. Patrik Östberg, förbundssekreterare i Byggnads och medlem i TSL:s styrelse, sa tidigare till Dagens Arbete att risken finns att bemanningsföretagens behov av arbetskraft blir det som får styra. Han sa också att det inte är bra att bemanningsföretagen sitter på två stolar. ”Den ena delen av koncernen säger upp och den andra omställer. Det är inte bra för konkurrensen.”

En annan fråga som togs upp på styrelsemötet var kvalitetskraven. En diskussion pågår runt vad som är rimliga krav att ställa på leverantörerna, alltså de omställningsföretag som får uppdrag genom TSL.

I dag är det runt 90 företag som har ett samarbetsavtal med TSL. Det är många, men problemet är inte antalet, säger Petti. Kanske ska det bli lättare att säga upp avtalet med företag som inte lever upp till tydligare krav.

– Det handlar om att vi måste vara väldigt tydliga mot dem som jobbar i systemet. En leverantör måste jobba hyggligt regelbundet för att bli duktig. Har man väldigt få uppdrag är det svårt.

– Och det handlar om hur väl man lyckas. Hur bra är företaget på att hjälpa de uppsagda till nya jobb?

– Tills sist hur nöjda är de berörda?  Det vill säga den uppsagda som fått hjälpen, facket och arbetsgivaren.

En tredje punkt som togs upp på mötet är ersättningen till leverantörerna (omställningsföretagen). Ersättningen har varit 20 000 kronor per uppsagd sen 2009. TSL har fått signaler från leverantörer om att ersättningen inte räcker till för vissa grupper som har svårt att få nya jobb.

Men hur vet ni att ett höjt ersättningsbelopp för alla gynnar dem som har det svårast?

– Vi har en omfördelningsprincip inom TSL, som säger att pengarna som blir över för dem som har lätt att hitta jobb ska användas till dem som behöver mer stöd.

Hur vet ni att den efterlevs?

– Det är svårt att säkerställa i varje enskilt fall, men vi ser i deltagarnas utvärdering att det på det stora hela fungerar som vi vill.

Tomas Petti säger att parterna inte är beredda att diskutera en höjning av ”premien” för omställningsförsäkringen (som TSL förvaltar). Den är i dag 0,15 procent av lönesumman. Blir det en höjning av ersättningen ska den ske inom ramen för nuvarande avtal.

Finns det pengar till det?

– I dag finns det ett överskott.  

Tomas Petti säger att man diskuterar en höjning på mellan 5 och 10 procent av ersättningen som i dag alltså är 20 000 kronor per uppsagd.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.