Industriarbetarnas tidning

Arbetsmiljö diskuteras bäst på golvet

4 februari, 2014

Skrivet av Ville Henrik-Klemens

Ovilja för att framstå som svag och stela mötesstrukturer hindrar anställda från att slå larm om farliga arbetsvillkor. Cheferna måste ner på golvet och ut i fikarummen för att lyssna på vad anställda själva har att säga om arbetsmiljön, visar en ny avhandling.

Plötsligt hördes ett kraftigt dån som fick hela avdelningen på pappersbruket att skaka. Rullmaskinen hade kastat ut de stora pappersrullarna som nu låg huller om buller inne i maskinen. John Sjöström och hans arbetskamrater blev tvungna att försöka få ut de flera hundra kilo tunga rullarna för hand. Ett riskfyllt arbetsmoment. Misslyckades de kunde rullarna studsa tillbaka och de skulle klämmas mot maskinens vägg.

Det gick bra den gången men i efterhand har John Sjöström frågat sig hur de kunde sätta sig själva i sådan fara utan att tveka – och varför liknande problem aldrig diskuterades med arbetsledningen.

Flera år senare har John Sjöström skrivit en avhandling som handlar om just arbetsmiljöarbetet på ett pappersbruk. Det gäller att ta till vara på den kunskap som finns hos dem som faktiskt utför jobbet, är hans slutsats.

– Den kunskapen är svår att fånga upp genom stelbenta rapporteringssystem och möten uppe på chefens kontor. Anställda diskuterar problem nere på golvet eller i fikarummet. Därför måste arbetsmiljöarbetet ske just där, säger John Sjöström.

Att anställda tar risker beror ofta inte på okunskap eller bristande respekt för regler, utan på hur arbetet är organiserat och kraven på att hålla produktionen igång, visar avhandlingen.

Systemen för att rapportera risker och tillbud kan också vara dåligt utformade. Ofta upplevs de då som ett sätt för ledningen att kontrollera de anställda, i stället för som en möjlighet till att vara med och påverka. Arbetsmiljölagen ger anställda rätt – och skyldighet – att själva delta i arbetsmiljöarbetet på sin arbetsplats, men avhandlingen visar att denna möjlighet ofta utnyttjas dåligt.

– Det är väldigt svårt att höja rösten på de möten som hålls. Om man till exempel säger att arbetet är för tungt, stressigt eller att man har ont riskerar man att framställa man sig själv som olämplig istället för att få en diskussion kring arbetsmiljön, säger John Sjöström.

Att uttrycka sig så att chefen förstår och tar det man säger på allvar är inte alltid heller helt enkelt.

Det är betydligt lättare att prata om saker när man är på ”hemmaplan” istället för att försöka beskriva dem i ett annat sammanhang, såsom på ett möte, säger han.

– Det är betydligt lättare att prata om saker när man är på ”hemmaplan” istället för att försöka beskriva dem i ett annat sammanhang, såsom på ett möte, säger han.

Dessutom är det inte alltid som anställdas synpunkter följs upp eller leder till någonting, visar avhandlingen. Det behöver inte betyda att cheferna inte bryr sig utan om att det saknas rutiner för att ge de anställda inflytande.

John Sjöström vill slå ett särskilt slag för skyddsombudens viktiga roll. De har ofta bättre kunskap om arbetsmiljön än cheferna och kan förmedla anställdas åsikter så att de kommer arbetsmiljöarbetet till godo.

Samtidigt har de en svår mellanposition. De ska både fungera som de anställdas representanter, men samtidigt innebär uppdraget ofta att de kommer längre ifrån arbetsplatsens vardag. När skyddsombuden är frånvarande från arbetet för att gå på möten får kollegorna i skiftlaget mer att göra, vilket kan skapa irritation. Särskilt om inte skyddsombuden får tid att förmedla information från de möten de deltar i, eller för att samla in synpunkter från kollegorna. Nyttan med skyddsombuden blir då otydlig för arbetskamraterna.

– Det är väldigt beklagligt när skyddsombuden inte uppskattas för det jobb de gör. Bara att de finns på arbetsplatsen gör att säkerhet och arbetsmiljö tas på större allvar. Det visar också internationell forskning.

I sitt nuvarande arbete på IVL Svenska miljöinstitutet har John Sjöström också haft möjlighet att studera arbetsmiljöarbete bland företag i andra branscher. Vissa av dessa företag lyckas både effektivisera produktionen och skapa en bättre arbetsmiljö genom att göra de anställda mer delaktiga.

– Företagen inser att de måste föra ner diskussionen på golvet för att göra produktionen mer effektiv. Som en bonus fångar de då också upp arbetsmiljöproblem, säger han.

Men många företag försöker effektivisera utan att ge de anställda inflytande över förändringsarbetet, då blir både arbetsmiljön och kvaliteten lidande.

– Man jobbar bättre när man kan vara med och påverka och ens åsikter tas på allvar. Också ur ett rent vinstintresse är det därför viktigt att få med de anställdas ögon och öron i arbetsmiljöarbetet. I längden vinner ingen på att folk skadar sig eller går runt och mår dåligt på jobbet, säger John Sjöström.

John Sjöströms avhandling ”Det komplexa deltagandet ” finns att ladda ner här.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers förbundsordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.