Industriarbetarnas tidning

Information till er som drabbats av Skandigo

16 juli, 2015

En del läsare har hört av sig till Dagens Arbete på grund av en annons i tidningen från reseföretaget Skandigo. Annonsen erbjöd billiga hotellpaket i Sverige, Danmark och Tyskland.

Läsarna uppger att de har bokat hotell via Skandigo, men att hotellet inte har fått betalt från företaget och vill man hålla fast vid bokningen måste man betala igen till hotellet.

För mer information och hjälp rekommenderas att gå in på Konsument Europas hemsida eller svenska konsumentverkets sida Hallå konsument. Här kommer att ske uppdateringar om läget med Skandigo.

Konsument Europa uppger att man inte har kunnat bekräfta att företaget har gått i konkurs. Företagets webbsida är nere, men Konsument Europa rekommenderar ändå att skicka en reklamation till info@skandigo.se och begära återbetalning samt spara mejl och övriga handlingar.

Konsumenter som har betalat med kreditkort kan reklamera till banken och begära återbetalning från kreditgivande bank med hänvisning till 29 § i konsumentkreditlagen. Även om betalningen skedde med ett debetkort eller banköverföring är det bra att höra av sig till banken och undersöka möjligheten för en återbetalning enligt bankinterna regler respektive kortutgivarens villkor.

Är du drabbad och vill att ditt ärende handläggs kan du göra en anmälan med hjälp av Konsument Europas klagoblankett eller mejla till info@konsumenteuropa.se. Glöm då inte att bifoga din orderbekräftelse, bevis på betalning, intyg från hotellet att vistelsen inte är betalat av Skandigo Rejser ApS och din reklamation med begäran om återbetalning till företaget.

Dagens Arbete söker ägaren till Skandigo Rejser för en förklaring.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.