Industriarbetarnas tidning

Pappers­arbetaren som snackar på EM

20 maj, 2016

Skrivet av

speakerNär Sverige spelar Fotbolls-EM i sommar – lyssna extra efter en svensk speakerröst på stadion. Det är en pappersarbetare du hör.
– Det ska bli mäktigt, säger Nicklas Leo, till vardags mektekniker på Billerud Korsnäs Frövi.

Under EM-matcherna finns tre speakers på arenorna – en huvudspeaker och en från varje lag.  Nicklas Leo ska tala på svenska inför ungefär 80 000 åskådare under Sveriges matcher.
– Exakt vad vi ska säga vet jag inte, vi läser väl laguppställningen och peppar fansen. Det är UEFA som styr och ställer, jag ska få ett manus.

Hur fick du jobbet?
– Jag och en annan kille har haft äran att jobba för svenska futsal-landslaget. Det var så jag fick förfrågan. Jag har även varit speaker i damfotboll – Tyresö i Champions League – och så hemma på Fröjevi.

Hur förbereder du dig för uppdraget?
– Hur förbereder man sig att gå från en publik på 2 000 till 80 000? Jag vet inte. Jag är lugn i det jag gör, så det i sig är ingen fara. Men jag har väl inte riktigt tagit in det än. Det hade ju varit trevligt att öva på en vanlig landskamp först…
– Det blir extra mäktigt med tanke på att Zlatan ska vara med, att han kommer tillbaka till Frankrike.

Hur är EM-intresset på bruket?
– Rätt stort. Det är flera som ska åka ner, och de tycker det är jättekul för min skull. De flesta har hört mig hemma på Fröjevi.

Till sist – hur går det för Sverige?
– Jag tror vi tar oss vidare från gruppspelet. Sen är det åttondelen, får vi rätta motståndet där så kan vad som helst hända.

Sverige spelar sin första match den 13 juni klockan 18 mot Irland på Stade de France i Paris.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.