Industriarbetarnas tidning

Belönas för brinnande bokspridning

20 juni, 2016

 Foto: THEO ELIAS
Foto: THEO ELIAS

Eli Abadji från västgötska Vara får LO:s stora kulturpris för sitt läsfrämjande arbete.

Läs DA:s porträtt av Eli Abadji:

Industrikonstnären

Han är född i Libanon, där han bland annat jobbade som grafisk formgivare och illustratör. I 20 år har han jobbat på ventilationsföretaget Swegon i Kvänum, är fackligt engagerad i bland annat utbildningsfrågor och är kulturansvarig inom IF Metalls avdelning 28.

På söndagen fick han LO:s stora kulturpris på 50 000 kronor vid den pågående kongressen i Stockholm. Motiveringen lyder:

”Eli är en eldsjäl med ständig tro på läsandets och högläsandets kraft och möjligheter. Med stort engagemang har han under många år arbetat med ´Läs för mej Pappa´ och på senare tid även med ´Läs för mig!´. Insatser som båda handlar om vikten av läsning och högläsning. Eli har idogt engagerat författare, bedrivit uppsökande verksamhet på arbetsplatser samt startat ett flertal arbetsplatsbibliotek runt om i Skaraborg.”

LO delade samtidigt ut två mindre kulturpris, på 25 000 kronor vardera. Dels till ”Läsa för integration” som drivs av Assyriska föreningens kvinnosektion i Södertälje, dels till Eivor Schultz på ABF Västernorrland för hennes jobb med högläsning för barn och novelläsning i fackliga studier.

 

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.