Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Hoppfullt tal av Löfven

5 juli, 2016

Skrivet av

Statsminister Stefan Löfven talade inför en jättepublik i Almedalen i kväll. Det var ett av de bästa talen jag hört hittills av honom.

Han började med att citera 1600-tals poeten och prästen John Donne: No man is an island. Och han talade varmt om vikten av ett gemensamt Europa och att Sverige tar ledartröjan i både EU och FN. Det handlar om att skapa ett EU för folket och med folket, enligt Löfven. Och det måste vara slut på att ställa löntagare mot löntagare i Europa. I stället vill Löfven nu bjuda in till ett socialt europeiskt toppmöte i Stockholm.

Det var ett tal som skänkte framtidstro och löfte om att Socialdemokratin tänker bekämpa segregation och ojämlikhet. Löfven presenterade ett rejält reformprogram och han avslutade med en hyllning till det isländska fotbollslandslaget och dess fantastiska lagbygge.

”Så ska fotboll spelar och samhällen byggas”, avslutade Löfven och det var nästan så man trodde att ha skulle dra igång ”Vulkanen”.

Det räckte med de entusiastiska applåderna.

Nu gäller det att Löfven kan leverera så att löftena blir verklighet – precis som Lagerbäck och Island.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.