Industriarbetarnas tidning

”Det blir en väldans massa skruvande”

19 oktober, 2016

Skrivet av Madeleine Andersson

Foto: Madeleine Andersson.
Foto: Madeleine Andersson.

Det här gör jag David Gripenstam, 31 år, montör på Karossan sedan januari 2011.

”Jag är montör, men det är ganska flytande här på Karossan. Elektrikerna installerar lampor och instrument i elsystemet, men även vi montörer drar några kablar.
Nästan allt du ser har vi gjort något med. Vi moddar det mesta i bilen. Sågar hål i taket och gör taklucka, monterar skåp … Det blir en väldans massa skruvande. Det tar ungefär en månad att göra en militärbil. Ibland åker vi ut på plats och fixar bilarna. En kollega åkte till ett militärcamp i Afghanistan för att laga en.

Det roligaste med jobbet är att man får göra många olika saker. Det är inget line-arbete direkt. De privata kunderna vet oftast vad de vill ha i sin bil, men inte hur det ska sitta. Då får vi ta egna initiativ och själva tänka ut bra lösningar.”

Karossen Scania

År 1944 startade Karossan Invest AB att bygga lastbilshytter i trä åt Scania. De cirka 30 anställda på företaget bygger i dag om och inreder lätta lastbilar till bland andra polisen, försvaret och räddningstjänsten. De gör också i ordning skåpbilar till privata kunder och småföretag.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.