Industriarbetarnas tidning

”Här känner jag mig hemma”

2 november, 2016

Skrivet av Berättat för: Madeleine Andersson Berättat för: Madeleine Andersson

Foto: Madeleine Andersson.
Foto: Madeleine Andersson.

Det här gör jag Christian Krantz, 30, är BM-operatör på Strömsbruk.

”Jag belägger och laminerar kartong. Truckförarna i lagret får in rullar från Iggesund och Workington och ger dem till oss. Vi klär av rullarna emballaget och gör förberedelser till maskinen. Kartongen går igenom olika behandlingar beroende på vad slutprodukten ska bli. Vi plastbelägger med olika sorters plast, så att kartongen tål väta eller kyla till exempel. Vi laminerar också med aluminiumfolie. Då blir det flera lager.

Kartong, plast, folie och ibland plast igen.

Jag är relativt ny här. Har bara varit på beläggningsmaskinen ett halvår. Det började som ett vikariat på efterbehandlingen för ett och ett halvt år sedan, och nu är jag fast. Jag har jobbat på många industrier tidigare, men här känner jag mig hemma. Det är bra kollegor, rent och fräscht – en bra arbetsmiljö. Det blir personligt på en liten enhet som den här. Man känner alla.”

Berättat för: Madeleine Andersson

Holmen Strömsbruk

Lamineringen och beläggningen av Iggesunds bruks kartong sker sedan 1980-talet i Strömsbruk. Här jobbar 60 personer på golvet. Kartongen blir så småningo­m till exklusiv­a förpackningar för till exempel cigarette­r eller parfymflaskor.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.