Industriarbetarnas tidning

Klockan 10.47 Strömsbruk

7 december, 2016

Skrivet av Madeleine Andersson

Ögonblicket Beläggningsmaskin 3 i Strömsbruk frustar och går sakta ner i varv. Den har just kört en coronabehandling och plastbelagt trycksidan av kartongen. Då ruggar maskinen upp fibrerna så att plasten fastnar i kartongen. Men nu ska nya kartongrullar in och den andra sidan beläggas.

En vit lampa blinkar och snurrar i takt med det tjutande larmet. Personalens stilla övervakning har precis gått över i snabba fotsteg.

Leif-Inge Jonsson och en annan BM-operatör drar kartongen genom sin bana i maskinen. Sedan går han in under den nya kartongrullen för att se till att den ligger rätt. Snart börjar maskinen med överskarven.

206

centimeter bred kartong klarar maskinen.

100

ton kartong lamineras och beläggs i Strömsbruk varje dygn.