Industriarbetarnas tidning

Klockan 14.37, Volvo Lastvagnar

23 januari, 2017

Skrivet av Madeleine Andersson​

Ögonblicket

Chassi efter chassi rullar framåt på Volvo Lastvagnar i Tuve. Men på station 3 och 4 får de svarta stålskeletten vila. Här sker nämligen den största delen av nitandet i fabriken, och då måste chassit stå stilla. Montören och gruppledaren John Delfs flyttar nitbryggan från ett hål till ett annat i chassits långsida under ett par minuter, innan det är dags för det att rulla vidare.

Ett par arbetskamrater har vågat sig närmare kameran och retas med honom. ”Ja vissa är ju sötare än andra,” svarar han och och skrattar medan han hänger tillbaka det bröstkorgsstora verktyget på sin plats i stålställningen.

Industrin och klimatet

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Från alger i barnpooler till rening av tungmetaller

Algodlingen på bakgården vid Bäckhammars pappersbruk blev framgångsrik. Nu har algerna renat metaller på Boliden – och forskarna vill satsa i stor skala.