Industriarbetarnas tidning

Sparkade Ove får skadestånd – men inte sitt jobb

Publicerad 2017-08-30, 11:10   Uppdaterad 2020-08-03, 16:38

Ove Pettersson fick sparken för att han vägrade övertid två söndagar i rad i höstas. Nu säger Arbetsdomstolen att det var fel att avskeda, men att det fanns grund för uppsägning. Ove tilldöms skadestånd från Benteler.

Vad är skillnaden mellan avsked och uppsägning?

Vid en uppsägning arbetar du i normalfallet kvar under hela uppsägningstiden.

Blir du avskedad får du lämna anställningen omedelbart och har inte längre rätt till lön och andra anställningsförmåner. En arbetsgivare får avskeda en anställd enbart om han eller hon grovt har misskött sin anställning.

Så säger avtalet

I kollektivavtalet, Gemensamma metall, som gäller IF Metallmedlemmarna på Benteler i Skultuna, finns skrivningar om vad som gäller för övertidsarbete:

”Befrielse från övertidsarbete bör inte nekas då arbetstagaren på grund av bärande skäl gör framställning om befrielse i samband med arbetsgivarens begäran om övertidsarbete.”

Arbetsgivaren ”bör” alltså inte neka en anställd som har bärande skäl att slippa jobba övertid.

21 avsked förra året

Allt fler IF Metallmedlemmar avskedas. 2015 gick åtta fall ­vidare till central förhandling. 2016 ökade det till 21 avsked.

Under vintern lämnade IF Metall in två stämningar till Arbetsdomstolen, AD. Fallet med Ove Pettersson var ett av dem.

I AD avgörs arbetsrättsliga tvister. Den som inte är med i facket eller som inte har stöd av sitt förbund kan gå till tings­rätten. Tingsrättens dom kan överklagas till AD.

(UPPDATERAD) Efter att av personliga skäl ha sagt nej till övertid två söndagar i rad fick Ove Pettersson sparken av arbetsgivaren Benteler Aluminium Systems i Skultuna. IF Metall menade att avskedet var ogiltigt och stämde därför Benteler inför Arbetsdomstolen (AD). Facket har också krävt kraftiga skadestånd.

Förhandlingen i AD avslutades i mitten av juni, i dag kom domen: det var fel att avskeda Ove, men däremot inte att säga upp honom.

Inför AD-förhandlingarna före sommaren sade IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic har det blivit vanligare att arbetsgivare avskedar i stället för att säga upp.

– De försöker kringgå skyldigheten att betala uppsägningslön. Det här är något vi måste sätta stopp för, sade Darko Davidovic.

Arbetsgivarorganisationen IKEM – Innovations- och kemiindustriernas förhandlingschef Lars Askelöf har tidigare sagt att det är en praktisk fråga att avskeda i stället för att säga upp. Vid avsked behöver inte arbetsgivaren betala uppsägningslön.

Arbetsdomstolen avslår nu IF Metalls yrkande om att ogiltigförklara avskedet av Ove Petersson. För trots att det var en tung tid för honom, räcker inte skälen som han angav för att slippa arbeta övertid den första helgen i november.

Helgen därefter angav han inga särskilda skäl för att slippa övertid och meddelade alltför sent att han kunde arbeta på lördagen istället för söndagen. Och eftersom han inte angav några särskilda skäl, borde han ha arbetat övertid. Benteler kan därför inte klandras.

Arbetsdomstolens slutsats är alltså att Ove Pettersson enligt kollektivavtalet har varit skyldig att arbeta övertid båda helgerna. I vissa fall har nämligen arbetsgivaren möjlighet att beordra övertid.

Men att Ove har vägrat innebär inte att det var riktigt att avskeda honom. Anledningen är att hans personliga förhållanden har gjort att han upplevde det tyngre att arbeta helg än andra dagar. Därför, menar AD, har han inte ”grovt åsidosatt sina åligganden” (se faktaruta).

Däremot anser Arbetsdomstolen att Ove Pettersson har brutit mot sina förpliktelser ”på ett så allvarligt sätt att det i vart fall finns saklig grund för uppsägning.”

Benteler ska betala ett skadestånd till honom på drygt 25 000 kronor i månaden gällande från slutet av december förra året till slutet av maj i år – motsvarande lönen under uppsägningstiden. Utöver det ska de betala ett allmänt skadestånd på 50 000 kronor. Totalt handlar det om 200 000 kronor, plus ränta. Parterna får betala sina egna rättegångskostnader.

IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic ser domen som en vinst.

Darko Davidovic Foto: Ylva Bergman

– Jag är glad att de kom fram till vad vi sade från början, att ett avsked aldrig var aktuellt. I varje fall när en arbetsgivare gör så här, har IF Metall tagit ställning och drivit fallet. Då får de betala skadestånd och ersättning. För medlemmen är detta en tragedi, att på dagen lämna företaget. Igen uppsägningslön, inget omställningsavtal och karens på a-kassan. Det går inte att leva så.

Sedan tidigare misstänkte han att Arbetsdomstolen skulle besluta att det fanns skäl att säga upp Ove Pettersson. Men i så fall borde Benteler ha gjort det redan från början, istället för att sparka honom.

– Då skulle han haft tid på sig att ställa om till ett annat arbete. Hur många människor klarar av att bli av med sitt jobb? Det försätter människor i en ohållbar situation, säger Darko Davidovic.

Han anser däremot att det allmänna skadeståndet på 50 000 kronor är alldeles för lågt. När han stämde arbetsgivaren begärde han ett betydligt högre belopp.

– Ju större risk det är att bete sig på ett visst sätt, desto mindre benägen blir man att bete sig på det sättet.

Lars Askelöf, IKEM

Arbetsgivarorganisationen IKEM:s förhandlingschef Lars Askelöf hade förstås förväntat sig att AD skulle säga att avsked var OK, men anser ändå att domen var väntad:

– Just i Oves fall har det funnits vissa förmildrande omständigheter som gjort att uppsägning skulle varit mer rimligt i hans fall.

Han uppfattar det ändå som att Arbetsdomstolen principiellt ”ger klartecken för avsked” vid arbetsvägran.

– Vi tycker att det är bra. Allt annat hade varit en inskränkning av arbetsledningsrätten och minskat de praktiska möjligheterna för en arbetsgivare att anpassa arbetsstyrkan efter behoven, säger Lars Askelöf.

– Om medarbetarna får en utökad möjlighet att avböja övertidsarbete när det behövs, uppstår ett problem som arbetsgivaren måste lösa. Vi har övertidsregler både i lagstiftningen och kollektivavtalet och de finns där för att användas.

Därför kommer IKEM att fortsätta sin linje:

– Som princip i situationer av den här karaktären, och med stöd i den här domen, betraktar vi fortfarande avsked som den normala åtgärden vid arbetsvägran, säger Lars Askelöf.

5 kommentarer till “Sparkade Ove får skadestånd – men inte sitt jobb

  • Men vad är detta för överförmynderi mot arbetaren som bygger upp detta land. Har vi misslyckats så mycket?

  • Det är detta som borde ändras i alla kollektivavtal. Arbetstagare ska inte kunna tvingas jobba övertid under några omständigheter. Det ska vara 100 procent frivilligt att jobba övertid.
    Vi jobbar för att leva, inte leva för att jobba.

  • Ännu ett skott i båten som är på väg att skjutas i sank av arbetsgivarna och deras organisation.
    Kvar på land står våra representanter och undrar vad som sker:(

  • Hej ! det är faktiskt så att det är våra fackliga företrädare som har underteknat detta bisarra avtal..

  • Detta är ett stort problem som existerar inom många kollektivavtal, sett över många branscher. Denna AD-dom är ett slag i ansiktet på oss arbetstagare, som ofta inte kan stå till förfogande för den svängande produktionen på arbetsplatserna. Men istället för att beskylla avtalen och fackliga företrädare, så bör man istället organisera sig ihop och stå enade. Vill gärna se en arbetsgivare försöka avskeda 20 personer på en avdelning, samtidigt, för att ingen kan jobba övertid just vid det tillfället som presenteras. Det är ett symbios förhållande på arbetsmarknaden, där vår kompetens är hårdvaluta för arbetsgivare och vårt största förhandlingsverktyg. Vi glömmer tyvärr gärna bort att vi behöver båda parterna i samförstånd för att kunna klara oss.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Du kanske också vill läsa…

Hedvig och Jenny, 22, har slutat träffa kompisar på helgen – tvingas till övertid på Volvo: ”Sliter oerhört”

Jenny och Hedvig, 22, tvingas till övertid på Volvo – slutat träffa vänner på helgen: ”Då är det ändå jobb”

Kallas in helg efter helg – missar födelsedagar och högtider  Facket: ”Sliter oerhört”  Så bemöter arbetsgivaren kritiken

Fyra månader senare – ännu ingen utredning efter skandalen med IF Metalls förbundsjurist

Fyra månader av tystnad – fortfarande ingen utredning av skandaljuristen

DA avslöjar – IF Metalls tidigare jurist Darko Davidovic saknade utbildning  Extern utredning tillsatt – men ännu ej presenterad  Så svarar IF Metall

IF Metall söker ny förbundsjurist – kravet: juristexamen

IF Metall söker ny förbundsjurist – kravet: juristexamen

Före detta toppjuristen Darko Davidovic ljög om sin utbildning  Nya huvudkravet: avklarade studier

PODD: DA avslöjar luftslottet bakom fackets toppjurist

Luftslottet bakom fackets toppjurist

IF Metalls tidigare förbundsjurist Darko Davidovic tog sidouppdrag och ljög om sin utbildning  Hör hur Dagens Arbete avslöjade bluffen

Darko Davidovic startar juristbyrå – med tidigare motpart på Teknikföretagen

Darko Davidovic startar juristbyrå – med tidigare motparten Weihe

Weihe om Darkos utbildning: ”Vetat hela tiden”  ”Bra på det vi gör”

Efter förbundsjuristens fall – IF Metall förstärker med toppjurist

Efter juristens fall – IF Metall förstärker med toppnamn

Dan Holke kliver in i aktiv roll  ”Viktig principfråga”

Facket stämmer LKAB – sa upp anställd efter drogtest: ”Göra sig av med mig”

Facket stämmer LKAB — sa upp anställd efter drogtest: ”Göra sig av med mig”

Bryter mot sina egna riktlinjer  "Jag har helt enkelt varit jobbig för mina chefer"

Förbundsjuristen slutar på IF Metall

Förbundsjuristen slutar på IF Metall

”Har varit utanför vår kontroll”  Utredning ska visa om IF Metalls kontrollsystem brister

Förbundsjurist och vapen­anställd gjorde affärer i Ryssland och Mellanöstern

Förbundsjurist och vapen­anställd gjorde affärer i Ryssland och Mellanöstern

Exporterat höghastighetsparaboler till Ryssland  Egyptisk pansarfordonstillverkare som kund  ”Vi sålde bara golv och paraboler”

När skandaler briserat har individen hängt löst

Harald Gatu: När skandaler briserat har individen hängt löst

Organisationen går först för IF Metall  ”Kriser brukar föra med sig en uppdatering av regelverket”