Industriarbetarnas tidning

Har du något tips inför julledigheten?

15 december, 2017

Skrivet av

FråganVi frågade tre läsare vad de planerar att göra under långhelgerna.

Foto: Madeleine Andersson
Foto: Madeleine Andersson

Björn Carlsson, truckförare, Tibnor, Köping.
– Jag har massa barnbarn. Vi ska väl ut och busa i snön om det finns någon, dricka choklad och så. Jag har även barnbarn i Holland som kommer hem. På julen tycker jag att man ska värna om de utsatta lite, och tänka på dem som inte finns med oss längre.

 

Foto: Madeleine Andersson
Foto: Madeleine Andersson

Unni Svensson, Kuzslis, Kolsva.
– Att inte stressa, och att umgås med familjen. Göra grejer i förväg, som julbak. Jag vill gärna ha finska julstjärnor, kakor med smördeg och plommonsylt. Det har jag bakat två satser av och fryst in.

 

Foto: David Lundmark
Foto: David Lundmark

Youssef Kassem, Bilia Haga Norra, Solna.
– Att vara med familjen. Själv åker jag ofta utomlands. Tidigare år har jag varit i London och Paris, nu ska jag till Libanon. Det ska inte vara sol och bad, det är ingen riktig julkänsla.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

DA granskar sprängdåden

Dagens Arbete avslöjar hur kriminella lätt kan smuggla ut stora mängder sprängmedel från byggarbetsplatser. Kontroll och tillsyn brister. Och dömda kan fortsätta spränga.

Dagens Arbete granskar sprängdåden

Dagen Arbete har tagit reda på var sprängmedlet som används vid sprängdåden kommer ifrån. Över ett halvt ton sprängmedel har stulits från byggarbetsplatser de senaste fem åren. Här sammanfattar vi granskningen.

Stulet: Halvt ton sprängmedel

Mer än ett halvt ton sprängmedel har stulits från byggarbetsplatser i Sverige. Det visar Dagens Arbetes granskning.

Frågorna om sprängdåden som regeringen inte vill svara på

När Dagens Arbete vill ställa frågor om sprängdåden till justitieminister Gunnar Strömmer (M) bollas vi vidare och får mejlsvar utan möjlighet till följdfrågor. Här är alla frågor vi hade velat få svar på.

S: ”Kan finnas anledning att se över lagen”

Efter Dagens Arbetes granskning av sprängdåden öppnar Socialdemokraterna upp för en översyn av lagen om hantering av sprängmedel.

Larmet: Byggdynamit kan användas i terrordåd

”Sprängmedel är terroristernas favoritvapen. Därför är det angeläget att få stopp på stölderna av byggdynamit”, säger sprängmedelsexperten Bo Janzon. 

”Man undrar ju hur mycket sprängmedel som är i omlopp”

Det som förvånade journalisterna David Lundmark och Johanna Edström mest när de granskade hur mycket sprängmedel som är på drift, är att sprängmedel är så pass billigt – och politikerna inte gjort mer för att täppa till alla luckorna i lagen. 

Sprängkort dras inte in för dömda brottslingar

Personer som dömts för grova brott får inte sitt sprängkort indraget.
Dagens Arbetes granskning visar att de som ansvarar för sprängkorten inte får veta om någon döms för brott.

Företag spränger utan tillstånd

Trots indragna tillstånd kan företag fortsätta spränga. Dagens Arbetes granskning visar hur lätt det är för företag att strunta i myndighetens beslut.