Industriarbetarnas tidning

Aina och Tage

19 februari, 2018

Rebecka Uhlin

Född 1986. Frilansfotograf med bas i Stockholm. Hennes arbeten har visats vid fotofestivaler i exempelvis Tyskland, Italien och Turkiet. 2017 deltog hon i Joop Swart Masterclass som anordnas av World Press Photo. Hennes bok Aina & Tage har givits ut av förlaget Journal.

BildreportageFotografen Rebecka Uhlin har skildrat den livslånga kärleken, genom sina morföräldrar Aina och Tage.

 Som barn var mina morföräldrars hem en favoritplats. Där fanns trygghet. Jag älskade att klä ut mig och bli fotograferad i morfar Tages porträttstudio. När filmen tog slut bad jag honom att sätta i en ny. Jag kände mig viktig när jag och mormor Aina bakade och hon lät mig mäta upp ingrediens efter ingrediens.

Ju äldre jag blir desto mer nyfiken har jag blivit på deras relation. Hur påverkas våra känslor av den sårbarhet som relationer innebär? Vad handlar om oss själva och vad handlar om den vi tycker om? Vilken roll spelar förväntningarna som vi tror att andra har på oss?
Bilderna i den här berättelsen handlar om min upplevelse av mina morföräldrars relation. Oundvikligen handlar de också om min relation till dem.

Rebecka Uhlin

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Gatusmarta fåglar

Gatusmarta fåglar

Uppklistrade jorden runt. Fåglar har anpassat sig väl till ett liv i urbana miljöer. Det är en anledning till att jag valde just fåglar som motiv till mitt gatukonstprojekt The Bird Project 2006–2017. Fotografierna av fåglarna är utskrivna i skala 1:1. De har klippts ut för hand innan de med stor omsorg och noggrannhet klistrats […]

Vilda fångar

Vilda fångar

Under tio års tid har fotografen Julia Lindemalm skildrat djurparker och vår obesvarade kärlek till vilda djur.

Gubbar gör saker tillsammans

Gubbar gör saker tillsammans

Att gå i pension och tappa kontakten med arbetslivet kan bli en svår omställning. För att motverka det har ett gäng gubbar på lilla Asperö i Göteborgs södra skärgård startat ett ”gubbdagis”.

Hjortronlandet – spåren går norrut

Hjortronlandet – spåren går norrut

Fotografen Krister Hägglund har dokumenterat författaren Sara Lidmans hembygd Missenträsk med omnejd.

Ljusets hemlighet

Ljusets hemlighet

Fotografen Maria Lax har återvänt till sin hemort, tittat i gamla tidningsarkiv och försökt återskapa dåtidens mystik i ljuset av det okända.

Världens lek

Världens lek

Barnens spontana och oförställda glädje när han bad dem visa upp sina favoritleksaker fångade fotografen Gabriele Galimberti. Men bilderna blir också till en dokumentation av skilda uppväxtvillkor.

Vår tid med jorden

Vår tid med jorden

Tore Hagman är en av landets främsta naturfotografer. Den här bildsviten är ett försök till äreminne över den svenska småjordbrukaren.

De glömda

De glömda

Fotografen Åke Ericson möter människor i glesbygden, två timmars bilresa från riksdagshuset i Stockholm

Kvinnornas värld

Kvinnornas värld

Fotografen Martina Holmberg och Journalisten Maria Hagström, har samlat flera års arbete och visar hur det kan vara att leva i en kvinnas värld.

Välkommen till fåglarnas rike

Välkommen till fåglarnas rike

Under en längre sjukhusvistelse i tonåren blev naturen, fåglarna och fotograferandet det som höll Jonas Classon uppe. I dag är han en av de mest uppmärksammade fågelfotograferna i Europa.