Industriarbetarnas tidning

Aina och Tage

19 februari, 2018

Rebecka Uhlin

Född 1986. Frilansfotograf med bas i Stockholm. Hennes arbeten har visats vid fotofestivaler i exempelvis Tyskland, Italien och Turkiet. 2017 deltog hon i Joop Swart Masterclass som anordnas av World Press Photo. Hennes bok Aina & Tage har givits ut av förlaget Journal.

BildreportageFotografen Rebecka Uhlin har skildrat den livslånga kärleken, genom sina morföräldrar Aina och Tage.

 Som barn var mina morföräldrars hem en favoritplats. Där fanns trygghet. Jag älskade att klä ut mig och bli fotograferad i morfar Tages porträttstudio. När filmen tog slut bad jag honom att sätta i en ny. Jag kände mig viktig när jag och mormor Aina bakade och hon lät mig mäta upp ingrediens efter ingrediens.

Ju äldre jag blir desto mer nyfiken har jag blivit på deras relation. Hur påverkas våra känslor av den sårbarhet som relationer innebär? Vad handlar om oss själva och vad handlar om den vi tycker om? Vilken roll spelar förväntningarna som vi tror att andra har på oss?
Bilderna i den här berättelsen handlar om min upplevelse av mina morföräldrars relation. Oundvikligen handlar de också om min relation till dem.

Rebecka Uhlin

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.