Industriarbetarnas tidning

Renoverar veteranbilar

24 maj, 2018

Skrivet av

Ögonblicket Klockan är 12.52 på Bernats bil

Hakki Colic håller handen över fläkten medan Christer Olsson vrider på reglaget till kupévärmaren. I garaget på Bernats bil har de trängt ihop sig i en Mercedes 450 SL från 1973 för att fixa en glappkontakt. Christer skruvar vidare, men inget händer. Hakki reser sig ur bilen för att leta i förrådet. Kanske har de sparat en reserv?

Här arbetar fyra män med att rusta upp veteranbilar, särskilt Mercedes. Ett 20-tal står uppställda i garaget: alltifrån bilar som är helt iordninggjorda till en vars kaross nästan knycklats sönder i en våldsam krock. Alla ska bli som nya – och då måste kupévärmen fungera.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.