Industriarbetarnas tidning

”Jag hade tänkt ta det lugnt”

24 januari, 2019

Skrivet av

Då. Simon Lindh ägnade fritiden åt att övningsköra med två utländska tjejer och att jobba extra på fritidsgården.

Nu. Tiden räckte inte till för alla engagemang, men han halkade in som fotbollstränare igen.

”En av tjejerna som jag övningskörde med tog körkort. Den andra flyttade till Stockholm och där behövs inget körkort. Sedan hann jag inte övningsköra mer. Jag fick diskbråck och opererades två gånger. Först förra året kom jag tillbaka fullt ut till jobbet.

Under ett halvår hade jag en tjänst som handledare för språkpraktikanter. Det var väldigt lärorikt. Kanske var jag lite naiv förut som trodde att allt går att övervinna, men det är svårt för äldre att lära sig svenska. Nu är projektet slut, och behovet är inte akut heller. De flesta utlandsfödda i den här kommunen har jobb nu.

Förra året slutade jag arbeta på fritidsgården för att få lediga helger. Jag hade tänkt ta det lugnt, men halkade in på fotbollen igen. Nu tränar jag både mina egna barns lag och ett annat.”

Dagens Arbete Nr 6 2016
Dagens Arbete Nr 6 2016

Den nya folkrörelsen

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Du kanske också vill läsa…

”Det är stort att få göra det lilla”

”Det är stort att få göra det lilla”

Vi återvänder till Erica Selander, som 2016 drog i gång gympapass i asylboendets idrottshall. Hon träffade Rasha, som blev en vän för livet, men det var ovisst om hon skulle få stanna i Sverige. Läs om hur det gått.

”Jag trivs jättebra”

”Jag trivs jättebra”

Hussein Oubaid kom till Sverige 2012, jobbade som pizzabagare och utbildade sig till svetsare. När DA mötte honom 2016 hade han ett nystartsjobb på Dala Kommunalteknik. Nu har han fast arbete och har nyss blivit husägare.

”De är väldigt tacksamma och känner stödet”

”De är väldigt tacksamma och känner stödet”

I mars 2022 samlade anställda på SKF:s fabrik i Göteborg in mat, hygien­artiklar och sovsäckar för att skicka till syster­fabriken i Ukraina.
Vi ringde upp Kenneth Carlsson för att höra hur det har gått.

”Jag får fler glada tillrop”

”Jag får fler glada tillrop”

Processoperatören Elinor Kapp har tagit tjänstledigt i ett halvår för att skriva. Snart kommer hennes fjärde deckare.

”Året har varit som en välsmord motorsågskedja”

”Året har varit som en välsmord motorsågskedja”

Det knappa år som gått sedan Dagens Arbete gjorde ett reportage om den hemliga duon Hooja kröntes precis med utmärkelsen Årets grupp på P3 Guld. Vi frågade hur de ser på sitt succéår.

Magdalena Andersson: Man ska använda besvikelsen som finns med regeringen

Magdalena Andersson: Man ska använda besvikelsen som finns med regeringen

På IF Metalls kongress riktade Socialdemokraternas partiledare kritik mot regeringen för att skapa ökade klyftor och ha lägre klimatambitioner. Men migrationspolitiken, säger hon till DA, ska vara väldigt stram, även om S får bestämma. 

”Bara positiva reaktioner på vårt Marx-spa”

”Bara positiva reaktioner på vårt Marx-spa”

Viskadalens folkhögskola satsade på ett Marx-spa när Dagens Arbete besökte dem 2019. Vi undrade hur det har gått.

”Jag använder inte skärp längre”

”Jag använder inte skärp längre”

När vi skrev om Janne Helander som fick hela magen uppsprättad när en högtrycksslang for iväg blev många berörda. Vi tog reda på hur det gått för Janne.

”För mitt brödjobb var det förödande”

”För mitt brödjobb var det förödande”

2021 berättade vi om Ulrika Linder som skildrade sin arbetsplats i boken Återvinningscentralen. Den uppskattades mer av läsarna än av arbetsgivaren.

”Nu berättar jag om min tid som nazist”

”Nu berättar jag om min tid som nazist”

Att vara öppen med sin bakgrund som nazist har lett till bra samtal i fackliga sammanhang för montören Sven-Erik Källman, som först berättade i Dagens Arbete 2019.

DA granskar sprängdåden

Dagens Arbete avslöjar hur kriminella lätt kan smuggla ut stora mängder sprängmedel från byggarbetsplatser. Kontroll och tillsyn brister. Och dömda kan fortsätta spränga.

Stulet: Halvt ton sprängmedel

Mer än ett halvt ton sprängmedel har stulits från byggarbetsplatser i Sverige. Det visar Dagens Arbetes granskning.

Dagens Arbete granskar sprängdåden

Dagen Arbete har tagit reda på var sprängmedlet som används vid sprängdåden kommer ifrån. Över ett halvt ton sprängmedel har stulits från byggarbetsplatser de senaste fem åren. Här sammanfattar vi granskningen.

Frågorna om sprängdåden som regeringen inte vill svara på

När Dagens Arbete vill ställa frågor om sprängdåden till justitieminister Gunnar Strömmer (M) bollas vi vidare och får mejlsvar utan möjlighet till följdfrågor. Här är alla frågor vi hade velat få svar på.

S: ”Kan finnas anledning att se över lagen”

Efter Dagens Arbetes granskning av sprängdåden öppnar Socialdemokraterna upp för en översyn av lagen om hantering av sprängmedel.

Larmet: Byggdynamit kan användas i terrordåd

”Sprängmedel är terroristernas favoritvapen. Därför är det angeläget att få stopp på stölderna av byggdynamit”, säger sprängmedelsexperten Bo Janzon. 

”Man undrar ju hur mycket sprängmedel som är i omlopp”

Det som förvånade journalisterna David Lundmark och Johanna Edström mest när de granskade hur mycket sprängmedel som är på drift, är att sprängmedel är så pass billigt – och politikerna inte gjort mer för att täppa till alla luckorna i lagen. 

Sprängkort dras inte in för dömda brottslingar

Personer som dömts för grova brott får inte sitt sprängkort indraget.
Dagens Arbetes granskning visar att de som ansvarar för sprängkorten inte får veta om någon döms för brott.

Företag spränger utan tillstånd

Trots indragna tillstånd kan företag fortsätta spränga. Dagens Arbetes granskning visar hur lätt det är för företag att strunta i myndighetens beslut.