Striden om tiden har börjat – igen

Precis som företagsledare kräver ökad förutsägbarhet av politiken behöver arbetarna känna ökad förutsägbarhet i arbetet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Jag hyllar dem som faktiskt härdar ut”

I betraktarens öga ter sig konstnärsmyten romantisk. För de som balansera­r på dess tunna egg är den allt annat än just det, skriver Carl Linnaeus.

Knarket i industrin

Illustration: Rebecca Elfast

Måste jag kissa när andra ser på?

Knark på jobbet. Drogtester av anställda ökar och fler åker fast. Bra för säkerheten, men vad händer med den personliga integriteten? Vad är du skyldig att göra – och vad händer om någon testar positivt?

Svagare skydd i industrin

Offentligt anställda har ett starkare skydd mot integritetskränkande tester såsom drogtester.
2 kap 6 paragraf RF (regeringsformen) skyddar mot påtvingade kroppsliga ingrepp. Det finns
inte något motsvarande skydd för anställda inom privat sektor.

När får testerna göras?

Det finns ingen lag som säger när arbetsgivaren får göra drogtester.
I stället finns en rad domar i Arbetsdomstolen.
Facket har förlorat alla mål som gäller drogtester. Arbetsgivares vanligaste argument för att drogtesta är för att säkra arbetsmiljön.

Kan jag vägra?

Om du uppmanas att göra ett drogtest kan du inte vägra. Det kan leda till upp-sägning.

Måste det finnas misstanke?

Nej, visar domar i Arbetsdomstolen.
Arbetsgivaren kan göra drogtester slumpvis bland anställda, eller inför en nyanställning.

Får andra titta på?

Arbetsdomstolen har godkänt att blåstest får genomföras inför arbetskamrater. Urinprov tas inför personal av samma kön, anlitad av arbetsgivaren.

Polisanmäls jag vid positivt test?

Det beror på din arbetsgivare. Vissa polisanmäler rutinmässigt anställda som fastnar i drogtest. Andra ger en varning. En del stänger av den anställda tills nya drogtester kan visa att hen är drogfri.

Hur går det till?

Provet måste vara positivt i två olika analysmetoder, screening och verifiering. Det finns möjlighet att överklaga. Om testpersonen anser att provet visar fel, kan B-provet skickas till ett annat labb för test.

Har jag rätt till rehabilitering?

Oklart. Frågan har aldrig ställts på sin spets i Arbetsdomstolen. Arbetsgivare avgör själva om de ska bekosta behandlingshem, och till vem.
Det finns inget krav på att arbetsgivare ska bekosta medicinsk rehabilitering.
Det finns dock ett så kallat rehabiliterings- och anpassningsansvar, men ofta handlar det om tekniska hjälpmedel och omplacering.

Från urin till saliv

Urinprov är vanligast. Det förekommer även tester med blod, luft, hår och saliv. Fler företag övergår från urin till salivprover. I saliv kan man dock inte upptäcka en drog lika länge, så andelen positiva prover i saliv är avsevärt lägre än i urin.

Snabbtester
Det finns också så kallade snabbtester, eller screeningtester, för urin och saliv.
Testerna har fått kritik för att vara rättsosäkra och de kan inte visa på mängd av drog.
I dag finns inte några standarder för snabbtester. Swedish standards institute arbetar med att ta fram en sådan.

cannabis
amfetamin
kokain
är de vanligaste drogerna som anställda testas för.

Utbrett missbruk av ”benzo”
Bensodiazepiner är narkotikaklassade läkemedel som skrivs ut av läkare. Men de säljs också illegalt. Därför vill arbetsgivare ofta att labben undersöker dessa medel.
2010 fick Karolinska i uppdrag att leta efter bensodiazepiner i 45 procent av de drogtester som gjordes, 2019 hade siffran stigit till 90 procent.

Läs mer: Koll på


je@da.se

7Kommentarer

stevO:

Hur ser man på ett positivt drogtest om personen har använt droger i ett land där det är lagligt?

Den problematiken måste ju ha kommit upp i tester.

Thorsten Schütte:

Några procent av befolkningen har paruresis, ”blyg blåsa” med stora problem att kunna kissa vid stress, observation, toalettkö mm. Bara vetskapen att man kan drogtestas blir då en ständig källa till ångest och oro!

Uffeoboy:

stevO//
Det kan väl absolut inte spela någon roll, du får fortfarande inte ha det i kroppen på jobbet. Alkohol är lagligt i Sverige men du får inte jobba bakfull.

Lotta Holmström:

StevO: Det här fallet är intressant i sammanhanget. https://da.se/2019/12/akte-fast-i-drogtest-och-fick-behalla-jobbet/ Mvh Lotta på red.

stevO:

@Uffeoboy Där har du fel, bakfylla betyder inte att du har någon alkohol kvar i kroppen. Bakfylla är ett tillstånd när alkoholen har lämnat kroppen.

Vid användning av cannabis så försvinner berusningseffekten redan efter några timmar efter sista gången man har använt. Men spår kan man ha över en vecka.

stevO:

@Lotta Holmström Det fallet du hänvisar till blev ju aldrig prövat, han blev ju inlasad och sedan la sig facket platt.

Att ha THC i sig betyder inte att man behöver vara påverkad. Och att inta droger i ett land där det är lagligt är inte straffbart i Sverige, även fast man har spår kvar i kroppen när man kommer hem till Sverige igen.

kenta:

I Sverige idag kan man få sparken om man vägrar att drogtesta sig på sin arbetsplats. På våra anstalter får dom intagna ev. en varning. Tiderna förändras!

Vad tycker du?

Håll god ton, håll dig till ämnet och skriv gärna kort.

Läs mer på samma tema:

Maries son dog av en överdos

Marie hade förberett sig på det värsta. Men när sonen Pontus varit drogfri i flera veckor började hon hoppas.

Efter överdosen – här möts Viktor och Marie

DA dokumentärMarie förlorade sin son Pontus i en drogöverdos för snart två år sedan. Viktor, hans kompis, tog också en överdos vid samma tid, men överlevde. DA var med när de möttes igen, ett och ett halvt år efter Pontus begravning.

”Jag vill försöka vara drogfri”

Viktor fuskade sig genom drogtest flera gånger. Efter en överdos kom vändpunkten. Kompisen Pontus hade inte samma tur. Han dog.

1

Dagens Arbete granskar knarket i industrin

Fabriksgolven är knarklangarnas nya arena. Polisen står handfallen. Dagens Arbete granskar knarket i industrin. Läs de anställdas berättelser om hur de knarkat på jobbet.

2

”Allt gick att få tag på inne på Volvo”

Folk gick in på toaletten och knarkade. I nästan ett år jobbade Josef på Volvo i Göteborg – sida vid sida med påtända kollegor.

Droger på arbetsplatsen hotar arbetarens trygghet

DEBATTUnder för lång tid har politiken inte tagit det växande problemet med droger på arbetsplatsen på allvar, skriver riksdagspolitikern Mattias Jonsson (S).

Volvos personalbil användes vid knarkbrott

Volvos personalbil användes för att frakta stora mängder knark. Det är inte första gången Volvos personalbilar används vid brott, enligt polisen.

”Knarklangarna får det tuffare om vi bryr oss om varandra”

GÄSTKRÖNIKADet är ingen lätt sak att förhålla sig till när arbetskamrater är en del av en organiserad kriminalitet – som bryter ner andra människor på jobbet, skriver Volvoarbetaren  Lars Henriksson.

SKR: Hindrar lagen att missbrukare söker vård?

I 31 år har det varit olagligt att använda droger i Sverige. Men effekterna av lagen blev inte vad man önskade. Nu vill Sveriges Kommuner och Regioner att lagen utreds igen.

1

Ny föreskrift sågas: ”Fler uppsägningar att vänta”

Nu kan det bli svårare att få rehabilitering för alkoholmissbruk och andra beroendesjukdomar, menar fackliga företrädare. En ny föreskrift från Arbetsmiljöverket sågas.

Polisen om knarket innanför industri­grindarna

Arbetsgivarens tillstånd är inte tillräckligt för att polisen ska kunna bekämpa droger inne på arbetsplatser. Klas Johansson, regionchef för polisregion Väst, svarar på DA:s frågor om knarket i industrin.

”Jag var ständigt rädd för att åka på ett drogtest”

Vägen tillbakaChristoffer fick ett ultimatum: Behandlingshem eller sparken. SSAB hade fått nog av hans knarkande. Men redan när Christoffer packade väskan tänkte han på att bli hög igen.

”Arbetsgivaren ska ha ansvaret för drogrehabilite­ringen”

DEBATTLagen säger att arbetsgivaren har rehabiliteringsansvar för ”Alkohol och andra berusningsmedel”. Vi vill att rutiner för rehabilitering även ska omfatta narkotikamissbruk, skriver IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

1

Sålde knark via företagets mobil

Langare använde företagets mobil för att sälja knark. Trots att företaget tidigare flaggat för drogrelaterade problem inledde polisen ingen förundersökning.

Missbrukaren måste få hjälp

LEDAREArbetsgivaren ska inte vara både spanare, polis och domare. Att slänga ut anställda som fastnat i drogtester är fel väg att gå, skriver chefredaktör Helle Klein.

”Drogtester är som ett lotteri”

Om du åker fast i ett drogtest på jobbet kan du köpas ut, polisanmälas, omplaceras eller skickas till behandlingshem. Rättsläget är oklart. Privata företag bestämmer själva hur de gör.

7

Åkte fast i drogtest – och fick ­behålla jobbet

ArbetsrättMårten åkte fast i ett drogtest på jobbet. Platschefen ville sparka ut honom, men han tog strid. ”Arbetsgivaren ska skita i vad jag gör på min semester.”

Volvo kan ha begått narkotikabrott

Volvo kan ha gjort sig skyldigt till narkotikabrott. Företaget har inte polisanmält när de hittat misstänkta droger i lokalerna. I stället har Volvo sparat misstänkt knark.

Tipsa oss om droger på jobbet

Hur är det att jobba med drogpåverkade kollegor? Har du själv använt narkotikaklassade preparat? Hur har din arbetsgivare agerat? Tipsa oss!

Läs mer från Dagens Arbete:

Foto: Adam Daver

En sista vända med svarven

ÖgonblicketKlockan är 13.41 på Xylem Emmaboda

Gasutsläppet höll på att ta Claes liv

GasutsläppSkyddsmasken hjälpte inte. Claes Karlsson fick ingen luft och sprang för sitt liv. – Jag tänkte bara bort, bort, bort, säger han.

Avtal 2020

Pappers avtalskrav: ”Vår bransch tål fyra procent”

Fyraprocentiga löneökningar, utökad ATK och högre delpension. Det är några krav som Pappers lämnade över till Industriarbetsgivarna under fredagen.

Kampen om flexibiliteten har börjat – igen

PERSPEKTIVArbetstid, bemanning, lön. Där står slaget om flexibiliteten. Om den handlar avtalsrörelsen, skriver DA:s Harald Gatu.

Industriarbetsgivarnas svar till Pappers: Märket gäller

Pappers kan glömma fyraprocentiga lönelyft. Åtminstone om Industriarbetsgivarna får bestämma, som menar att löneökningstakten snarare måste ner under dagens märke på 2,17 procent.

3

Arbetstid en stridsfråga i avtalskraven

Större möjligheter att variera arbetstiden och höjt övertidsuttag. Det vill Teknikarbetsgivarna se. IF Metall möter med krav på det motsatta.

GS: Arbetstiden måste bli mer förutsägbar

Flexibilitet eller förutsägbarhet. Det är makten över arbetstiden som blir den heta frågan i GS-fackets förhandlingar.

Vad är viktigast i avtalsrörelsen?

DA frågarVilka frågor är viktigast att ditt fackförbund driver i avtalsförhandlingarna? Vi frågade några industriarbetare vad de tycker. Nu vill vi även höra DIN åsikt!

4

Läroböckerna i ekonomi stämmer inte längre

PerspektivVi har sett det förr i avtalsrörelsens upptakt. Dagarna före jul överlämnar parterna detaljerade krav till varandra. Men den här gången är ingenting är som förut. Läroböckerna stämmer inte längre, skriver DA:s Harald Gatu.

1

Så får du rätt pengar

Koll på Sedan 2013 har de flesta industriarbetare delpension. Du ska få extra inbetalning till tjänstepensionen. Men alla arbetsgivare betalar inte, och det är bara du som kan kolla att det blir rätt. Vi hjälper dig!

MBL får liv i poesin

Ombudsmannen Tomas Lundmark vet vad som rimmar på bemanningsanställd. Nu bokdebuterar han med en samling dikter om arbetet. Alla på rim såklart.

Guds hus byter roll

BildreportagetPrecis som Sverige genomgick Norge en väckelserörelse i slutet av 1800-talet och första hälften av 1900-talet. Och det byggdes mötes­lokaler över hela landet. I dag avvecklas de norska ”bönehusen” i allt snabbare takt.

Striden om arbetsrätten

Mattias Dahl på Svenskt Näringsliv och Torbjörn Johansson på LO

Överens om fortsatta Las-förhandlingar

Allmän visstid ska ersättas, omställningsstödet ska förstärkas och a-kassan stöpas om helt – det är en del av innehållet i den avsiktsförklaring som parterna kommit överens om inför fortsatta förhandlingar.

5

Kommer mitt jobb att bli mindre tryggt nu?

Kris inom LO, anklagelser om svek och lögner. När facket förhandlar med arbetsgivarna om anställningstryggheten har det väckt ilska och rädsla. Men vad handlar förhandlingarna om? DA guidar dig.

”Vi borde vara mer öppet kritiska till S”

REPLIK | LASDet handlar inte så mycket om intern information som att förbundet behöver visa sin ståndpunkt i den offentliga debatten när självklara fackliga frågor får stryka på foten, skriver Jan-Inge Ogenfalk i ett svar till IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

1

”Vi gör allt för att nå ut i de kanaler vi förfogar över”

REPLIK | LASVi delar inte bilden av att förbundet varit tyst i  debatten om januariavtalet och Las, och om informationen har drunknat i mediebruset är det beklagligt. Det skriver IF Metalls ordförande Marie Nilsson om kritiken.

”Er tystnad slår oss med häpnad”

DEBATT | LASDet hörs inte ett knyst från IF Metalls ledning, varken om att S genom januariavtalet säljer ut politiken, eller nu senast om turerna i förhandlingarna om las. Vi frågar oss varför, skriver flera tidigare förtroendevalda från IF Metall i Linköping.

1

Den sanna berättelsen om en näthinne­avlossning

GästkrönikaEfter en akut ögonoperaration går det att dra några viktiga slutsatser om samhället vi lever i. Och om svenskans vackraste ord, skriver Dan Strängby.

2

8 000 namn mot flytt av fabrik

Inför några hundra personer fick Marbodals vd Fredrik Nyström ta emot en namninsamling mot flytten av fabriken i Tidaholm. ”Vi vill att de ska tänka om och tänka rätt”, säger Charlotte Svensson.

Hämta mer

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.