Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

Tacka facket för 5 000 mer i månaden

20 februari, 2020

Skrivet av Per-Olof Sjöö

Per-Olof Sjöö är förbundsordförande för GS-facket.

Krönika Att välja bort facket för att det är för dyrt är ett vanligt argument. Och samtidigt så fel – det skulle kosta oss så mycket mer om facket inte fanns.

Den fackliga tankesmedjan Futurion har tagit fram en forskarrapport som undersöker fackföreningsrörelsens påverkan på samhälls- och privatekonomi. Resultatet är verkligen tankeväckande.

Tar man bort facket ur den svenska ekvationen så skulle löntagarna förlora 5 000 kronor varje månad. Lägg där till att inkomstklyftorna skulle öka dramatiskt.
En annan effekt skulle vara att det skulle växa fram nya låglönejobb som i dag inte bär sig på grund av kollektivavtalens minimilöner.

Den här forskarrapporten är intressant på grund av det omvända perspektivet, vad skulle hända om facket inte fanns? Vi inom fackföreningsrörelsen brukar prata om värdet av det fackliga medlemskapet och i det avseendet tycker jag att den här rapporten hjälper till att förtydliga värdet.

Det är klart att det också finns en glidande skala här. Att fackets inflytande skulle försvinna totalt är väl närmast en hypotetisk utgångspunkt. Det intressanta är snarare hur viktigt det är för att fackföreningsrörelsen upprätthåller hög legitimitet.

Om svensk fackföreningsrörelse fortsätter att tappa i organisationsgrad kommer också värdet av det fackliga medlemskapet att sjunka. Det blir helt enkelt svårare att teckna starka kollektivavtal.

Självklart måste alla fackförbund jobba hårt för att driva frågor som är relevanta för medlemmarna och leverera lösningar som stärker människor på arbetsmarknaden. Frågan är bara om vi behöver söka med ljus och lykta över nya landvinningar när det är så mycket grundläggande värden som står på spel?

Enkelt uttryckt, vi måste få fler löntagare att tycka att den fackliga medlemsavgiften är en rimlig försäkran för bra löneutveckling och andra villkor på arbetsplatsen. Det är därför jag tycker Futurions rapport är så viktig. Den visar svart på vitt vad du får för din medlemsavgift.

En av de vanligaste förklaringarna till att välja bort facket är att det är för dyrt. Det är en förklaring som inte håller måttet. Om alla skulle tycka att det är någon annans ansvar att hålla uppe fackets organisationsgrad så kostar det oss alla 5 000 i månaden. De tusenlapparna skulle i stället hamna hos kapital-ägarna. Det känns väl som en dålig prioritering?

Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förvalta det fackliga värdet. Därför måste vi lyfta denna diskussion på våra arbetsplatser. Det är för dyrt att hålla tyst om.

En kommentar till “Tacka facket för 5 000 mer i månaden

  • Om man vill få nya medlemmar eller behålla gammla, så borde man se över sin egen skuld i detta. I synnerhet när facken/fackliga rörelsen köpslår med arbetsskadeförsäkringen när man värvar medlemmar ute på golvet.
    Man talar med kluven tunga! Många som skadats på jobbet litade på att villkor och försäkringar gällde när det väl kom till saken i försäkringarna. Detta har kanske föräldrar eller äldre kollegor påtalat till den yngre generationen som drar öronen åt sig när dem hör att man skriver på fackligt medlemskap in blanco och inte vet om försäkringarna gäller vid olycksfall, arbetslöshet eller annan konflikt på arbetsplatsen?

    Stödet och hjälpen man så fint pratar om, det existerar ju inte när det väl kommer till kritan. Det är kanske dags att lyssna på medlemmarna nu! För det är dom som betalar förbundens löner men det har man glömt bort vem man företräder.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Här är striderna vi måste utkämpa

Här är striderna vi måste utkämpa

Våra arbetsvillkor hotas just nu av flera olika politiska förslag. Nu gäller det att vi håller ihop och bemöter dem, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Nu är det dags att visa vår styrka

Nu är det dags att visa vår styrka

Vår sammanhållning är vårt starkaste vapen när det är dags att förhandla fram nytt avtal, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Avtalet i hamn – i ett svårt läge

Att det trots allt blev en reallöneökning ser jag som ett styrkebesked för svenska modellen, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Vad är prislappen för folkhälsa?

Marknaden står handfallen inför den kris som coronaviruset skapat. De marknadsekonomiska instrumenten fungerar inte när det är andra värden än rent ekonomiska som ska in i ekvationen, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

”Nu är tid för solidaritet, inte höga aktieutdelningar”

”Nu är tid för solidaritet, inte höga aktieutdelningar”

Det är oerhört provocerande att företag tar del av ett krispaket finansierat av våra medlemmars skattepengar ena stunden för att sedan dela ut vinster till aktieägarna i nästa, skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö.

Årtiondets första utmaningar är här

Det är inte lätt att sia om framtiden. Men klart är att två stora fackliga utmaningar väntar oss redan i närtid. Ett nytt kollektivavtal och förhandlingarna om arbetsrätten, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Häng med oss på avtalsäventyret!

Någon arbetsgivare undrade vilken verklighet vi lever i när vi redovisade avtalskraven. Svaret är att vi – till skillnad från vissa – är fast förankrade på moder jord.

Är det här verkligen liberal politik?

Man kan bli förbannad på S när de lägger fram en budget för rika män. Men ännu mer på de liberala partierna som kräver dessa kompromisser, skriver Per-Olof Sjöö, förbundsordförande för GS-facket.

”GS fortsätter att vara medlemsnära”

Tio år efter bildandet fortsätter vi att blicka framåt, skriver GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

Nu måste vi stå upp för varandra

”Arbetstagarnas ställning behöver stärkas och vi måste få förhandlingarna om ett nytt anställningsskydd att handla om det”, skriver GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

Sjuka Samhall

Samhall struntar i smittan

Samhall struntar i smittan

Människor i riskgrupp städar ­äldreboenden, mat­affärer och gym. Utan skydd. De trängs på bussar och i små fikarum. Samhalls städare glömdes bort under pandemin.

Samhall: Vi följer noga myndigheternas rekommendationer

Samhall väljer att svara skriftligt på kritiken, med hänvisning till coronapandemin. ”Vi värnar om våra medarbetare”, skriver HR-strategen Liza Radon.

Nu agerar Arbetsmiljöverket  mot Samhall

Nu agerar Arbetsmiljöverket mot Samhall

Först la Arbetsmiljöverket ner skyddsombudets anmälan. En vecka in i DA:s granskning ändrar sig myndigheten. Samhall i Eskilstuna tvingas nu svara.

Larmade om brister – ärendet lades ner

Larmade om brister – ärendet lades ner

Richard Fredriksson slog slår larm om arbetsmiljön på Samhall redan i april 2020. Åtta månader senare lades ärendet ner.

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan städar i polishuset, men får bara ett visir som skydd. ”Vi städar ju med vatten. Det stänker”, säger hon. Som skyddsombud känner hon sig motarbetad av företaget när hon påpekar brister.

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Anställda på Samhall i Sörmland kritiserar att de skickats ut under coronapandemin utan rätt skyddsutrustning. Fredrik Nilsson, distriktschef Sörmland/Gotland, svarar.

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Per har ett medfött hjärtfel. I åtta år har han försökt få Samhall att satsa på att utbilda de anställda i hjärt- och lungräddning.

Samhall i Umeå:  Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Samhall i Umeå: Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Andreas Zittra, områdeschef och affärschef på Samhall i Umeå, svarar på kritiken om bristande skyddsutrustning och utbildning för de anställda.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Hon städar äldreboenden utan skydd

Hon städar äldreboenden utan skydd

Lulu städar flera olika äldreboenden. Utan skydd. Hon är orolig både för den egna hälsan och för att smitta de gamla.

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Samhalls bilar får under pandemin inte rengöras med något annat än en fuktad trasa. Medel förstör interiören.