Industriarbetarnas tidning

”Våra beslut påverkar alla medlemmar”

15 september, 2020

Skrivet av

Möte med. Du skulle ha fått högre lön i våras men coronapandemin satte stopp för förhandlingarna. Nu är de snart i gång igen och Lizette Lindqvist är en av dem som har makt över resultatet.

Lizette Lindqvist

Ålder: 38 år.
Gör: Sitter i teko-avtalets förhandlingsdelegation. Klubbordförande på Kasthall i Kinna. Var med och startade klubben 2002. 
Fritidsintressen: Hästarna i stallet.

Du jobbar till vardags på Kasthalls mattfabrik i Kinna. Hur går det till när facket förhandlar löner och andra villkor för medlemmarna?

– Jag och tre andra, som jobbar på teko-företag från olika delar av Sverige, sitter med i en delegation tillsammans med ombudsmän som är rådgivande. Det är de som sköter själva förhandlingarna med arbetsgivarna. För varje steg som tas stämmer de av med oss som representerar medlemmarna. Det är första gången jag sitter i delegationen så det blir spännande.

Hur går det till, samlas ni fysiskt eller är det digitala möten?

– Vi skulle ha träffats nu i september men det blir ett digitalt möte. Jag vet inte riktigt hur det blir längre fram, de gamla avtalen löper ut sista oktober. Jag tycker det är bäst att mötas på riktigt, och inte digitalt, diskussionerna blir bättre då. Man umgås ofta på kvällarna också och kan fortsätta prata.

Hur mycket makt har ni egentligen i förhandlingsdelegationen?

– Vi tar ställning till buden som kommer så det är ett stor ansvar. Mycket större än när man sitter och förhandlar lokalt på företaget. Vi måste tänka på att de beslut vi fattar påverkar alla våra medlemmar och företag inom tekobranschen.

Vilken fråga tycker du personligen är viktigast?

– Makten över sin egen tid. Att arbetsgivaren inte får mer inflytande över vår fritid och att de inte med kort varsel kan bestämma att vi ska jobba helg. Vi har inte pratat löneökningar alls ännu men jag gissar att det blir ett kort avtal som landar runt två procent.

Medlemmarna på arbetsplatsen, vad har de skickat med dig?

– Det som ofta kommer upp är löneökningarna och att vår ob-ersättning är för låg. I delegationen har vi diskuterat låglönesatsningen mycket.

Vad är svårast med att sitta i en förhandlings-delegation?

– Man måste vara påläst och verkligen förstå vad vi beslutar om. Man vill inte ha besvikna medlemmar efteråt.

Prolongera

Att förlänga avtal. Många kollektivavtal gick egentligen ut i mars och april, men på grund av pandemin och den osäkra framtiden förlängde fack och arbetsgivare avtalen till den sista oktober.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

Enträget förhandlande gav extra i potten på Scania

Enträget förhandlande gav extra i potten på Scania

IF Metallklubbarna på Scania har förhandlat fram ett lönepåslag på 3,3 procent. 0,6 procentenheter mer än det centrala avtalet.

Tio avtal inom IF Metalls områden – så mycket blir det i kronor

Tio avtal inom IF Metalls områden – så mycket blir det i kronor

Här är tio avtal inom IF Metalls avtalsområden som är färdiga. Dagens Arbete visar vad det innebär i procent och kronor.

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

IF Metalls avtalsråd sa ja till nya avtalet

Låglönesatsning, retroaktiva löner och arbetsskadeförsäkringen debatterades när IF Metalls avtalsråd skulle anta de nyligen tecknade avtalen.

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

Nya avtal för industrin – vad betyder det för dig?

I helgen kunde fack och arbetsgivare till sist enas om ett nytt avtal för svensk industri. Det här innebär det för dig.

Slutbud lämnat i kväll

Slutbud lämnat i kväll

Facken och arbetsgivarna inom industrin har på lördagskvällen fått ett slutbud att ta ställning till. Ett besked väntas tidigast söndag morgon.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Pappers: Kravet på 4 procent ligger fast

Pappers: Kravet på 4 procent ligger fast

Trots lågkonjunktur och krisande tider för tidningspapper kommer Pappers fortsätta kräva fyraprocentiga lönepåslag för sina medlemmar.

Sjuka Samhall

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Otryggt att jobba helg med hjärtfel

Per har ett medfött hjärtfel. I åtta år har han försökt få Samhall att satsa på att utbilda de anställda i hjärt- och lungräddning.

Samhall i Umeå:  Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Samhall i Umeå: Vi följer Folkhälso­myndighetens riktlinjer

Andreas Zittra, områdeschef och affärschef på Samhall i Umeå, svarar på kritiken om bristande skyddsutrustning och utbildning för de anställda.

Dagens Arbete granskar Samhall

Dagens Arbete granskar Samhall

Statsägda Samhall får miljarder varje år för att utveckla människor med funktionshinder. Men idag styr affärerna.
Kunden är i fokus och medarbetarnas hälsa sätts på spel, särskilt under pandemin. Många är rädda. Men flera väljer nu att vittna.

Larmade om brister – ärendet lades ner

Larmade om brister – ärendet lades ner

Richard Fredriksson slog slår larm om arbetsmiljön på Samhall redan i april 2020. Åtta månader senare lades ärendet ner.

Hon städar äldreboenden utan skydd

Hon städar äldreboenden utan skydd

Lulu städar flera olika äldreboenden. Utan skydd. Hon är orolig både för den egna hälsan och för att smitta de gamla.

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan: Vi väntar fortfarande på riktiga masker

Nettan städar i polishuset, men får bara ett visir som skydd. ”Vi städar ju med vatten. Det stänker”, säger hon. Som skyddsombud känner hon sig motarbetad av företaget när hon påpekar brister.

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Får inte desinficera bilarna – ”ratten torkar ut”

Samhalls bilar får under pandemin inte rengöras med något annat än en fuktad trasa. Medel förstör interiören.

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Samhall i Sörmland: Vi har gjort så mycket vi kan

Anställda på Samhall i Sörmland kritiserar att de skickats ut under coronapandemin utan rätt skyddsutrustning. Fredrik Nilsson, distriktschef Sörmland/Gotland, svarar.

Samhall har städat bort sin själ

Samhall har städat bort sin själ

Människovärdet offras på vinstmaximeringens altare, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.