Industriarbetarnas tidning

Krönikor är personligt hållna texter. Åsikterna är skribenternas egna.

”Förändring börjar med en person som Thomas”

25 maj, 2021

Skrivet av Linda Forså

Krönika Skammen när bilden började spridas i skiftlaget var min. Det var väl mig det var fel på, som hade så barnsliga trosor på mig? Men då lärde Thomas mig hur det ligger till, skriver Linda Forså.

Om skribenten

Lindå Forså jobbar som ombudsman på IF Metall Stockholm. Tidigare arbetsmiljöansvarig för IF Metall Sörmland.

Arbetet inom svensk stålindustri är tungt, smutsigt – och alldeles underbart. Doften av svavel, värmen från en process av flytande stål och ljudet från radion som sprakar till om att skiftavlösning är på väg.

Alla som arbetat skift har någon gång känt gemenskapen som bildas när helt olika individer samlas under dygnets alla timmar med det gemensamma målet att producera.

Det är viktigt att ha roligt när man jobbar.
Men inte hur roligt som helst.

En bild som visade ett par för stora byxor som blottade en bit troskant med hjärtan på. Han som egentligen inte menade något illa, men som ville att hela skiftlaget skulle få se vilka barnsliga trosor. Som fotade med sin Iphone. Resten av skiftlaget fick den som ett sms, sedan spred den sig sen vidare.

Jag minns skammen. Bortförklarandet av beteendet som om det var mig det var fel på. Jag som hade barnsliga trosor på mig.

Skämt kan övergå till trakasserier. Lustigheten som blev en sexistisk eller rasistisk kommentar för mycket. Då finns det en tacksamhet till den personen som sa ifrån när ingen annan vågade.

Vi kan diskutera grupperingar och kalla dem för systerskap, broderskap eller skiftlag. I alla grupper kan det går fel. Men, det är på individnivå det brister när trakasserierna uppstår. Alla i gruppen har tre val: att hänga på, säga ifrån eller att acceptera i det tysta.

När bilden på mina trosor fått spridning och jag började få kommentarer vid skiftbyten fanns det en person som blev avgörande för mig, och för vår grupp. Det var Thomas.

Thomas var skyddsombud och ett envist sådant. Han hade ett stort rättspatos, han var också en ensamvarg. Han utförde sitt arbete och gick hem. Deltog sällan i aktiviteter utanför jobbet eller i kortspelen under rasterna.

Han hade som alla andra sett bilden. Men till skillnad från alla andra sa han högt: Det här är inte roligt. Han tog mig åt sidan och talade om för mig att det som hänt var oacceptabelt – och att skulden inte var min. Frågade om jag ville att vi skulle ta det vidare.

Jag vågade inte. Men kort efter mötet med Thomas så tystnade fnissen. Kommentarerna blev till blickar i backen och ämnet kom aldrig mer på tal.

Thomas sa ifrån. Han förstörde ”skämtet” och fick trakasserierna att upphöra.
Jag tackade aldrig för det här då. Men jag hoppas att han vet att han är en av dem som förändrar samhället till det bättre med sitt sätt, lite varje dag.

Han förändrade en jobbig situation för mig, men formade också en oskriven regel för oss alla om hur vi betedde oss på jobbet. Den här typen av skämt var inte längre roliga.

Att vara den som ”skvallrar” eller ses som ”bitter”. Att vara den som inte tillåter högt i tak, som inte ”förstår skämt” och som utesluts ur en gemenskap för att ha vågat säga ifrån. Den rollen är tuff att axla, och är också ett mod som få besitter.

Det har funnits stunder då jag borde ha vågat stå emot gruppen. Andra gånger har jag sagt ifrån och höjts till skyarna för det. Ytterligare andra gånger har jag tryckts ner i skorna på grund av att jag skapat dålig stämning genom att påpeka att någonting inte är okej.

Det är då jag förstår hur viktigt det är med stödet från det modiga syster- eller broderskapet, och det fantastiska skiftlaget.

Där vi inte accepterar kränkningar vid fikabordet.

Där det är självklart att någon säger ifrån när skämtet som dragits börjar skada arbetskompisen på stolen bredvid.

Där vi tillsammans sätter regler som minskar trakasserierna.

Det är vi som kräver hårdare straff för sexualbrott.

Vi som skrek rakt ut under #metoo.

Och det är vi alla som kommer att fortsätta att förstöra stämningen för att få en plats fri från trakasserier, diskriminering och kränkningar.

Och här kan förändringen börja.

En kommentar till “Förändring börjar med en person som Thomas

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Du kanske också vill läsa…

”Metoo gav oss mod – och viktiga verktyg”

”Metoo gav oss mod – och viktiga verktyg”

Kvar efter metoo finns något viktigare än debatten om rätten att skuldbelägga enskilda personer, skriver sex förtroendevalda i IF Metall.

Vi är skydds­ombuden som inte duger

Vi är skydds­ombuden som inte duger

Så här ser våra dagar ut när vi ser till att arbetsplatserna är säkra. Vi räddar liv, skriver regionala skyddsombudet Linda Forså.

Följ med oss på skyddsronden, Svenskt Näringsliv och Företagarna

Följ med oss på skyddsronden, Svenskt Näringsliv och Företagarna

I stället för att prata om hur mycket de regionala skyddsombuden kostar kanske vi ska prata om hur mycket vi sparar åt företagen. I sanktionsavgifter – eller i att människoliv räddas, skriver Linda Forså och Victoria Boström, regionala skyddsombud för IF Metall.

”Reglerna finns – men vi måste se till att de efterlevs”

”Reglerna finns – men vi måste se till att de efterlevs”

Det finns redan tillräckliga regler, fokuset behöver ligga på förebyggande arbetet mot sexuella trakasserier. Här behövs fortsatt intensivt samarbete mellan parterna så att riktlinjerna också efterlevs, skriver Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten.

”Vi kvinnor inte ska behöva ta kampen själva”

”Vi kvinnor inte ska behöva ta kampen själva”

Svetsaren och feministen Maria Höök funderar över gränslandet mellan okej och kränkande skämt, och när man själv blir en del av problemet.

”Kom igen män – agera”

”Kom igen män – agera”

Det är dags att männen nu skapar nätverk och diskuterar det som framkommit i samband med #metoo, skriver Ulrica Malmberg, ombudsman för IF Metall MittSkåne.

Kvinnan tiger ej längre i församlingen

#metoo-rörelsen skakar just nu om större delen av det svenska samhället. Vittnesmålen från kvinnor i alla olika branscher är både skrämmande och befriande. 

Metoo-rörelsen kan få facket att vakna

Metoo-rörelsen kan få facket att vakna

”I kölvattnet av Metoo-kampanjen är det hög tid för fackförbunden att både kräva arbetsmiljöansvar av arbetsgivarna OCH rensa upp i sina egna unkna kulturer”, skriver chefredaktör Helle Klein.

Det behövs gränsvärde för svetsrök – snabbt

Det behövs gränsvärde för svetsrök – snabbt

Svetsrök kan orsaka flera allvarliga sjukdomar, som cancer och KOL, och även påverka foster. Arbetsmiljöverket bör snabbt ta fram ett gränsvärde utifrån de nya kunskaper som kommit fram de senaste åren, skriver sex arbetsmiljöforskare.

Nano kan bli en ny asbestskandal

Nano kan bli en ny asbestskandal

Facken och arbetsgivarna måste lära sig att hantera nano på ett säkert sätt. Det brådskar, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Lön & makt Podden om industriarbetarnas historia

Genombrottet 1905 – det första landsomfattande avtalet

Genombrottet 1905 – det första landsomfattande avtalet

Harald Gatu och Anna Julius om industriarbetarnas historia. Avsnitt 1: Allt började på Hvilans gjuteri och mekaniska verkstad i Kristianstad.

Den längsta striden 1945 – om strejken som inte ville ta slut

Den längsta striden 1945 – om strejken som inte ville ta slut

Lön & makt, avsnitt 2: Harald Gatu och Anna Julius om den längsta striden, metallstrejken 1945.

Den stora oredan 1983 – när den svenska modellen (nästan) föll

Den stora oredan 1983 – när den svenska modellen (nästan) föll

Harald Gatu och Anna Julius om det glada 80-talet, som var allt annat än glatt för fackföreningsrörelsen.

Vändningen 1995 – konflikten om kollektivavtalets kärna

Vändningen 1995 – konflikten om kollektivavtalets kärna

Harald Gatu och Anna Julius om övertidsblockaden som gav facket fördel efter 90-talskrisen.

Den svåra prövningen 2009 – finanskris och förtroendekris

Den svåra prövningen 2009 – finanskris och förtroendekris

Harald Gatu och Anna Julius om striden om kollektivavtalet under finanskrisen.

Dagens Arbete startar historiepodd

Dagens Arbete startar historiepodd

Dagens Arbete startar en ny podd om industriarbetarnas historia. I Lön & makt lyfter Harald Gatu och Anna Julius fram fem viktiga årtal som format din lön och dina villkor i dag.