Industriarbetarnas tidning

Kaross för en hel busslast

9 februari, 2022

Skrivet av

Arkivbilden Höglunds förstod i tid att bussen hade ljusare framtid än häst och vagn.

Busskarosser, det har man byggt på Höglunds i värmländska Säffle i många år nu. Redan på 1920-talet faktiskt, när intresset för allt motordrivet sköt i höjden och då man insåg att det här med att sko hästar och tillverka trähjul inte rimmade särskilt väl med vare sig samtiden eller, än mindre, med framtiden.

Så Höglunds ställde om, och snart kunde firmans första busskaross i trä och plåt rulla ut från verkstan – på ett lastbilschassi.

Och nu, i december 1976, ett halv­sekel senare och i ett helt annat Sverige, kan Höglunds efterföljande modeller i modernaste lättmetall ses överallt ute på vägarna. Efterfrågan har milt sagt varit stor. Länge. Särskilt efter högertrafikomläggningen för snart tio år sedan, då alla bussar skulle bytas ut eller byggas om.

Volvo var länge Höglunds främsta kund och skulle några år senare, 1981, köpa bolaget och sedan expandera verksamheten ännu mer. Till och med 2012. Då meddelades det plötsligt att hela verksamheten skulle flyttas till Polen i stället.

400

Så många arbetare miste jobbet när landets enda busstillverkning flyttades till Polen 2013. Om det och mycket annat kan man läsa i Karossen. En hundraårig Säfflehistoria, som finns att beställa hos Säfflebygdens hembygdsförening.

”Äh, håll käften!”

Det är busschaufför Lasse Kongos standardsvar så fort en passagerare yppar något i kultrullen Torsk på Tallinn. Men det är inte en Volvo med skal från Säffle som Kongo rattar, utan en gammal Scania Kutter 9. ”Deluxutrustad”, enligt rese­arrangör Percy Nilegård.

1976 …

… var också året då Ulf Lundell roman­debuterade med Jack, när ”kungen och Silvia” gifte sig och när skateboarden lanserades i Sverige. Under tiden som regeringen blev borgerlig och riksdagen antog medbestämmande­lagen, MBL.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Du kanske också vill läsa…

Tick tack, tick tack …

Tick tack, tick tack …

Vi tar oss tillbaka till när en klocka var något att hala upp från västfickan och visa att man hade koll på både tiden och det senaste i statusväg.

Hatten av för hatten!

Hatten av för hatten!

Lindbergs hattfabrik var en gång i tiden en av de större arbetsplatserna i Örebro. En fabrik med en speciell doft, minns Anita König.

Det dagas på Orrefors

Det dagas på Orrefors

Orrefors glasbruk var nära att gå i konkurs en gång. Men då kom plötsligt en mångmiljonorder – från diktatorn Saddam Hussein.

Frimärken på rull i miljonupplaga

Frimärken på rull i miljonupplaga

Klippans pappersbruk i Skåne har tillverkat allsköns saker genom åren. Som den här 4 000 meter långa pappersrullen – specialtillverkad och redo att härmed bli frimärken.

De fixade tändstickorna

De fixade tändstickorna

Tändstickor hade alla på den här tiden Och på Vänersborgs Tändsticksfabrik visste arbetarna hur stora stockar asp skulle göras om till små små stickor.

Passar som gjutet

Passar som gjutet

Hett arbete. Hackås, Jämtland, en juli­dag 1983. Det är sommar. Om det är varmt ute förtäljer inte bilden, men inn­e på Hackås Precisionsgjuteri – i gjuteriet­s hjärta – torde det vara det. Där står i alla fall Bert Olsson och häller flera hundra grader hett och smält aluminium i gipsformar medan kollegan Mikael Eriksson hämtar […]

När kungen gjorde finpapper i Lessebo

När kungen gjorde finpapper i Lessebo

Lessebo, Småland, en tidig aprildag 1978. Sveriges kung, 31-årige Carl XVI Gustaf, får lära sig konsten att göra papper på traditionellt gammalt vis.

Redo för disken i det nya folkhemmet

Redo för disken i det nya folkhemmet

Ramnäs bruk i Surahammar är mest känt för sina kättingar, men tillverkade även diskbänkar.

Lastbilar ut –  strumpor in

Lastbilar ut –  strumpor in

Det är kortfrisyrens år 1929, på Malmö strumpfabrik.

Skift med tangenter

Skift med tangenter

I den gamla ”Halda-fabriken”, strax intill Mörrums­ån, började man tillverka skrivmaskiner redan 1896. 1959 exporterade man till långt över hundra länder.

Kris i byggbranschen

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Så gick det för arbetarna som fick gå från husfabriken

Osäkerheten på marknaden gör att återstarten för K2A Trähus skjuts på framtiden.