Industriarbetarnas tidning

I Dagens Arbetes podd tar du del av intervjuer, samtal, på plats-reportage och annan ljudjournalistik. Du hittar den även i din poddspelare. Här hittar du alla våra poddar.

”Man undrar ju hur mycket sprängmedel som är i omlopp”

12 juni, 2023

Skrivet av

Det som förvånade journalisterna David Lundmark och Johanna Edström mest när de granskade hur mycket sprängmedel som är på drift, är att sprängmedel är så pass billigt – och att politikerna inte gjort mer för att täppa till alla luckorna i lagen. 

Dagens Arbete har i en granskning kunnat avslöja hur lätt kriminella kan smuggla ut stora mängder sprängmedel från byggarbetsplatser. Att kontroll och tillsyn brister och dömda kan fortsätta spränga.

I ett samtal med redaktören Gunilla Ericson pratar de i Dagens Arbetets podd om hur de gjort för att få fram information, och hur de själva reflekterat över vad som kommit fram under arbetets gång.  

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.