”Jag läser på om dinosaurierna igen. Hur blev det så fel?”

Sågverksarbetaren och musikern Stefan Eriksson om hur blixtsnabbt vi människor lyckats förstöra så mycket omkring oss.

”Ett ohållbart arbetsliv visar sig vara samhällsfarligt”

Helle Klein, chefredaktör Dagens Arbete.

Pappers Kongress

Foto: Ebba Olsson Wikdahl

Han är Pappers nya ordförande

Pappers kongress 2014Matts Jutterström valdes i dag till ny ordförande i Pappers. – Jag är mäkta stolt, säger förbundets avtalsansvarige som nu tar över efter Jan-Henrik Sandberg.

Foto: Ebba Olsson Wikdahl

"Konkurrens om arbetskraften, inte om jobben"

Pappers kongress 2014LO:s ordförande sjöng industrins lov inför Pappers kongress. Ett populärt grepp av Karl-Petter Torwaldsson.

Mikael Lilja valdes idag till 1:e vice ordförande, Matts Jutterström till ny ordförande och som 2:e vice ordförande valdes Henry Heiniö. Foto: EBBA OLSSON WIKDAHL

Tre män i Pappers nya topp

Det blir en manlig ledartrojka som ska leda Pappers de kommande tre åren. – Jag tackar för förtroendet och hoppas att ni gjort ett bra val, sade Rottneros avdelningsordförande Mikael Lilja som i dag valdes till 1:e vice ordförande.

Jan-Henrik Sandberg lämnar över till Matts Jutterström. Foto: EBBA OLSSON WIKDAHL

Sandberg: "En rejäl anspänning"

Pappers kongressJan-Henrik Sandberg är samlad i nederlagets stund. – Men lite bitter är jag, det vore löjligt att påstå något annat.

Pappers kongress sade nej till en ny organisation

Pappers kongress i Sundsvall sade i kväll kraftfullt nej till att banta antalet distrikt och minska antalet ledamöter i förbundsstyrelen och verkställande utskottet. Det innebär kraftig bakläxa för den organisationsutredning som jobbat i två år. – Det var försiktiga förslag, så bakslaget blir inte så betydelsefullt, kommenterar ordförande Jan-Henrik Sandberg.

Vill ingen använda papper som tidigare får man göra något annat av råvarorna, menade Magdalena Andersson (S). Foto: EBBA OLSSON WIKDAHL

Magdalena Andersson slog ett slag för pappersindustrin

Pappers kongressSkogs- och pappersindustri har funnits i tvåhundra år. – Den kan finnas lika länge till om vi väljer regeringar som i stället för att rycka på axlarna ser att industrin har en framtid här i landet. Det sade Magdalena Andersson i sitt tal på Pappers kongress.

"Känns som ett onödigt arbete"

OrganisationsutredningenEfter två års utredande fick Roger Berglund och hans kollegor se sin organisationsutredning slaktas i Pappers förbundsstyrelse. – Man känner sig lurad, säger Roger Berglund, Hallstavik.

Foto: EBBA OLSSON WIKDAHL

Sandberg öppnade med tal om SD, skola och solidaritet

Förbundsordförande Jan-Henrik Sandberg gick i sitt öppningsanförande till våldsamt angrepp mot Sverigedemokraterna, han vägrar ge upp om skogsindustrins framtid – och vill med kraft förhindra att vi åter får en skola som skiljer på fattig och rik.

Anna Blomberg som Jimmy Åkesson. Foto: EBBA OLSSON WIKDAHL

Sång och satir inledde kongressen

Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson gjorde ett överraskande inhopp på Pappers kongress. Han gjorde ett oblygt försök att locka kvinnliga ledamöter att rösta på honom med en påse lösgodis utan lakrits.

Foto: EBBA OLSSON WIKDAHL

Organisationen brännhet fråga på kongressen

Pappers kongress inleds klockan 13 idag i Sundsvall. DA:s enkät bland ombuden inför visar att en fråga överskuggar allt annat – den nya organisationen, och med den valet av ordförande.

Foto: Liselott Rydberg Sörensen

"Frågan avgörs först på kongressen"

Pappers ordförande Jan-Henrik Sandberg ifrågasätter motståndet mot honom som ordförande. – Jag har gjort ett bra jobb och utgår från att jag blir omvald, säger han.

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.