"Det pågår en ständig kamp mellan arv och förnyelse."Helle Klein om arbetarrörelsens framtid.

”Demokratin styrs av det som klickar bra”Jan Scherman efterlyser fler tråkiga och seriösa politiker och mindre yta. Men då måste vi väljare också ta vårt ansvar och lyssna, skriver han.

Om du vill lämna känslig information till oss

Om du lämnar uppgifter till oss omfattas du av källskyddet. Du kan lita på att vi inte kommer att avslöja din identitet om du vill vara anonym. Det finns några saker att tänka på om du ska lämna känslig information och inte vill att någon annan ska få reda på det.

Ring inte från jobbmobilen

Använd absolut inte arbetsgivarens telefon eller dator. Samtalslistor och datorloggar kan läsas i efterhand. Allra säkrast är att ringa från en mobiltelefon med ett oregistrerat kontantkort.

Mejla från en adress som inte kan spåras

Använd en privat mejladress. Om det är extra känsligt information, skapa då ett anonymt konto, men inte från din privata dator. Gå till exempel till ett internetkafé.

Mejla inte känsliga uppgifter till reporterns mejladress på Dagens Arbete. Kontakta reportern på telefon så får du en annan mejladress att skicka till. I mer extrema fall kan vi hjälp dig att kryptera mejltrafiken.

Meddelarfrihet gäller inte privata företag

Om du jobbar på en myndighet får inte arbetsgivaren försöka spåra en källas identitet. Detta gäller inte om du jobbar på ett privat företag, då kan arbetsgivaren försöka ta reda på vem som lämnat ut uppgifter till journalister.

Straffbart för journalister att avslöja en källa

Källskydd innebär att det är straffbart för en journalist att tala om identiteten på en person som lämnat uppgifter, om uppgiftslämnaren själv vill vara anonym. Det finns reglerat i grundlagen.

Jag förstår DA använder cookies enbart för att läsa av besöksstatistik. Läs mer om vår integritetspolicy här​. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du insamlandet av din IP-adress.