Industriarbetarnas tidning

Bättre Pappersavtal om förslag

30 augusti, 1999

Skrivet av DANIEL PALM

Pappers har tecknat ett nytt avtal för förslagsverksamheten.– Det nya avtalet är bättre. De tidigare reglerna var oklart skrivna och det har varit svårt att lösa förslagsfrågorna lokalt, säger Runar Hagman som är förhandlingsombudsman på Pappers.

Anställda som föreslår hur jobbet kan bli effektivare ska belönas. Men reglerna har hittills varit oklara. Med det nya förslagsverksamhetsavtalet som trädde i kraft den första juli ska det bli ordning och reda. Förändringarna är flera:
Avtalet ska gälla på alla arbetsplatser, oavsett storlek. Tidigare var företag med mindre än 25 anställda undantagna från förslagsreglerna.Besluten ska fattas mellan så få parter som möjligt, helst bara mellan den som lagt förslaget, dennes chef och ett fackligt kontaktombud. Belöningens storlek ska bli mindre känslig för konjunkturer. Tidigare har belöningens storlek varit beroende på när i konjunkturen förslaget lades fram. I princip var det meningen att vinsten (den så kallade nettoresultatförbättringen) under ett år skulle delas lika mellan företaget och förslagsställaren. I högkonjunktur kunde då belöningen bli stor men ingen alls i en lågkonjunktur. Nu ska vinsten beräknas på fem år. Avtalet innehåller regler för hur stor belöningen blir i reda pengar. Handläggningstiden ska bli kortare.
– Vi har ärenden liggande som är tio år gamla, säger Runar Hagman. Det är självklart frustrerande för den som lagt förslaget att inte få besked.

Trots att förslagsverksamheten är lönsam för företagen kan det vara svårt att få gehör för anspråk på belöning. En del företag anser att förslag om förbättringar ingår i de anställdas ordinarie arbetsuppgifter och inte ska ge några extra belöningar. Därför innehåller avtalet en fallande skala där belöningens storlek sätts i proportion till förslagsställarens arbetsuppgifter. På så sätt hoppas Pappers att minska krånglet.

Runar Hagman betonar att avtalet är ett minimiavtal. Varje företag har frihet att förhandla fram ett eget avtal eller behålla ett gammalt som fungerar bra. Pappers ska nu gå ut på bred front och informera sina medlemmar om det nya avtalet.

Så här fungerar avtalet:

Om nettoresultatförbättringen för företaget är mindre än 555 000 kronor (15 basbelopp) delar företaget och förslagsställaren lika.

Om resultatförbättringen är större får förslagsställaren dessutom 15% av mellanskillnaden mellan vinsten och 555 000 kronor.

Exempel: Om nettoresultatförbättringen är 700 000 kronor får förslagsställaren första hälften av 555 000, vilket ger 277 500 kronor. Sedan drar man av 555 000 från nettoförbättringen, 700 000-555 000, vilken ger en differens på 145 000. Av denna differens får förslagsställaren ytterligare 15% (0,15 x 145 000), vilket ger 21 750 kronor. Sammanlagt alltså 299 250 kronor.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?