Industriarbetarnas tidning

Sociala relationer glömd arbetsmiljöfråga

5 september, 2005

Skrivet av JOHN LEANDER

Trots bra avtal sköts den psykiska och sociala arbetsmiljön dåligt i metallindustrin. Det är intrycket efter den första omgången av en stor nordisk arbetsmiljökartläggning.

Undersökningen går ut på att fackliga ledamöter på en rad koncerner inom metallindustrin svarar på enkäter och redovisar hur arbetsmiljöfrågor hanteras. Bland dessa märks till exempel IBM, Nokia, SKF, SSAB och Volvo. Kartläggningen görs på uppdrag av det fackliga samarbetsorganet Nordiska Metall.

Förhoppningen med kartläggningen är att koncerner som sköter den psykosociala arbetsmiljön bra, ska stå som goda exempel och inspirera andra. I dag ser det nämligen dystert ut, enligt Lea Skånberg som är Metalls representant i projektet.

– En del har bra rutiner, men oftast saknas det, säger hon.

Lea Skånberg menar att arbetet med den psykosociala miljön hamnat i skymundan, jämfört med det fysiska säkerhetstänkandet. Bland annat är hon väldigt förvånad över avsaknaden av ordentliga konsekvensanalyser.

Exempel på såna brister är när ett företag genomför nerdragningar i arbetsstyrkan, eller inför nya produktionssystem, utan att ta hänsyn till hur det påverkar arbetarna.

– Det finns bra arbete kring maskinsäkerhet, men de psykosociala frågorna sköts oftast dåligt, säger Lea Skånberg. Det kanske är för att det psykosociala är svårare att ta på.

Lea Skånberg är också självkritisk å fackets vägnar. Arbetet med den sociala arbetsmiljön tenderar att hamna ”mellan stolarna”. Det finns visserligen bra avtal.

Samhall har till exempel ett centralt tecknat avtal, som påbjuder samverkan mellan fackliga ombud och chefer kring företagshälsovård och rehabilitering. Problemet är att existensen av sådana avtal alltför sällan märks i praktiken.

– Vi är för dåliga på att använda dem, säger Lea Skånberg.

Kartläggningen av den psykiska- och sociala arbetsmiljön fortsätter i höst, med nya enkäter till koncernernas fackliga ledamöter.

Fotnot: Nordiska Metall är ett gemensamt organ för fackförbunden inom Metall i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Läs om PYSAM-projektet och Arbetsmiljöbarometern 2005 på Nordiska Metalls hemsida, www.nordiskametall.org.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?