Industriarbetarnas tidning

Tv-inslag efter DA:s avslöjande

16 mars, 2011

Skrivet av

I januari avslöjade Dagens Arbete att Håkan Altin dog efter skador han fick på en praktikplats på Gävle kommun. Nu har Rapport gjort ett reportage där Håkan Altins döttrar intervjuas om deras pappas tragiska dödsolycka.

Det var Dagens Arbete som först avslöjande historien om Håkan Altin som dog efter de svåra skador han fick när ett träd föll över honom. Håkan Altin var praktikant på Gävle kommun. Han hade hunnit jobba en och halv vecka när han skickades ut i skogen för att ensam såga ner en vindfälla.
Nu uppmärksammas olyckan igen i SVT:s Rapport.

Döttrarna Johanna och Josefin Norlin väntar fortfarande förklaringar från myndigheterna. Gävle kommun har lagt locket på, ingen ansvarig vill låta sig intervjuas i Rapports inslag.

Till Dagens Arbete har Peter Rüger, chef på Gävle kommun, tidigare sagt:

– Efter olyckan granskade vi oss själva och genomförde utbildningar. Men vi har inte infört några nya rutiner.

Dödsolyckan har fått stor uppmärksamhet i andra medier. Aftonbladet, Gävle Dagblad, Metro, Arbetarbladet och P4 Gävleborg är några av de medier som rapporterat med hänvisning till Dagens Arbetes granskning.

Avslöjandet ledde också till en debatt i riksdagen mellan arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och riksdagsledamoten Josefin Brink (v). Också i Gävles kommunfullmäktige har frågan varit uppe för diskussion.