Industriarbetarnas tidning

”Det var prislappen som fällde oss”

2 november, 2012

Skrivet av

Flaggorna hänger stilla på sina stänger utanför Swedwood i Tibro. Snart halas de ner för gott. Ikeas egen fabrik är inte konkurrenskraftig nog när priset ska pressas på de platta paketen.

Fakta Ikea

  • Ikea ägs av en stiftelse i Nederländerna. Rätten till varumärket ägs av ett annat nederländskt bolag, som ägs av ett företag i Luxemburg, som i sin tur ägs av en stiftelse i Liechtenstein.
  • Omsatte 25 miljarder euro 2011.
  • Hade en vinst på 3 miljarder euro efter skatt (3,76 miljarder före skatt).
  • Hade drygt 1 000 leverantörer i 53 länder.
  • Hade 131 000 anställda, varav 16 000 på helägda dotterbolaget Swedwood.
  • Swedwood har 33 fabriker i 10 länder. 
I Sverige: Tibro, Älmhult och Hultsfred.

De är 15 procent dyrare än leverantören i östra Tyskland. 18 procent dyrare än tillverkaren i Litauen. Siffrorna har fastnat i deras huvuden.

– Det är prislappen som har fällt oss, säger Gerry Fernhede.

Han är ordförande för GS fackklubb på möbelfabriken Swedwood i Tibro strax utanför Skövde.

Företaget ägs helt och hållet av Ikea, får bara tillverka möbler för Ikea och måste köpa spånskivor från Ikeaägda Swedspan. Kontraktet med Ikea går ut sista april. Sen låter Ikea någon annan tillverka byråarna Malm.

När valborgseldarna tänds har den sista möbeln packats i ett platt paket i Tibro. Från och med maj månad är byråarna Malm inte längre made in Sweden.

På fackets expedition sitter nästan hela klubbstyrelsen samlad. Tre veckor har gått sedan dagen då de kallades till stormötet där den nye vd:n skulle presenteras. Alla ringdes in – långtidssjuka och föräldralediga. Nog anade de flesta att det var något allvarligare på gång än att en vd hade utsetts.

Jan Svensson minns staplarna och kurvorna som redovisades:

– De sa att det fanns en kapacitet på två miljoner, men att behovet bara var en miljon. Vad gött tänkte jag. Det blir en neddragning, men det finns åtminstone en chans att vi får finnas kvar. Sen kom nästa bild – vi måste lägga ner.

Det var också då de 220 anställda fick veta att de var för dyra. Att de har höjt produktiviteten, att kvaliteten är bra och att de går med vinst räcker inte. I Tyskland och Litauen finns andra tillverkare som gör de platta paketen ännu billigare.

– De har visst räknat på att lägga andra produkter här. Men vi är för dyra, säger Jan.

Efter en stund tar någon fram sin telefon och går in på Radio Skaraborgs hemsida för att spela upp Radiokörens nygjorda Ikea-låt.

I Tibro får vi inget kvar.
Varför då? Vi vill ha svar.
Ikea, Ikea.
Har du inget ansvar nu?
Vi fick en chock och det vet ju du.
Ikea, Ikea.
Kvalitén från vår fabrik.
Den gjorde dig ju snuskigt rik.
Ikea, Ikea.

Det känns skönt att någon uppmärksammar det som händer. Att allt inte bara går spårlöst förbi. Även om folk som handlar på Ikea inte bryr sig.

Den här dagen är GS vice ordförande och avtalssekreterare Tommy Andersson på besök. Han vill gjuta mod i de anställda, få dem att protestera, ta kampen för sina jobb. Väcka opinion.

– Vi måste markera att det här är för jävligt! Ett av våra rikaste bolag vill lägga ner en lönsam verksamhet. De måste ta sitt ansvar.

Han går runt i fabriken, hinner prata lite med folk. En anställd berättar att hela familjen jobbar där – båda föräldrarna och två barn. De blir arbetslösa samtidigt allihop.

– Vi har alltid sagt så, att inget är säkert bara för att det är Ikea som äger oss. De kan lägga ner när som helst.

– Tänk om de visste hur dåligt vi mådde de där timmarna innan mötet. Jag var helt skakis. Det är så fruktansvärt overkligt det här. Att de ska lägga ner. Att det inte ska vara någonting kvar här.

Det finns inte mycket mod i den blick som möter Tommy Anderssons, innan den slår ner i golvet.

– Hur ska de ta ansvar? Va? Ska de ge mig ett nytt jobb, eller?

En bit bort däremot, spänner Ulf Larsson ögonen i oss. Han har jobbat här i 30 år.

– Här har vi ställt upp och lyckats nå alla mål de har ställt upp. Detta är jäkligt knäckande.

Han håller med Tommy Andersson om att de inte ska ge sig utan fajt.

– Jobben är nummer ett. Att rädda någonting kvar. Det är tryggt för oss att veta att det finns folk som jobbar för det här.

– Det spelar ingen roll om det är Ikea eller någon annan ägare. Kan vi rädda bara 100 av jobben så är det bra.

Fast själv tänker han inte sitta och vänta på någon räddning. Redan samma dag de fick besked om nedläggningen var han ute och sökte nytt jobb. Helst vill han att Ikea ska lägga tillverkningen av andra möbler i fabriken. Men det minsta de borde göra är att ställa upp med ett ordentligt stödpaket så att de anställda kan utbilda sig till nya jobb. Han har redan hunnit besöka flera företag i regionen och har förstått att han behöver en CNC-utbildning.

Gerry Fernhede, klubbens ordförande, har fullt upp. Förhandlingarna har kommit in i ett nytt skede. Under ett långt möte med Swedwoods styrelseordförande fick facket svar på de flesta av sina frågor. De har nu insett att Ikea står fast vid sitt beslut – de tänker inte lägga någon annan produktion i Tibro.

Nu gäller det att få Swedwood att erbjuda ett så bra stöd som möjligt för de anställda, så att de kan omskola sig till andra jobb. Eller allra helst – sälja fabriken så att någon annan kan tillverka möbler här.

Samtidigt har den tillfälliga bonusen slitit på sammanhållningen. Den ger några tusen extra per person varje månad de klarar produktionskraven. Vissa vill jobba hårt och få ut så mycket de kan under månaderna de har kvar. Andra har blivit förbannade. Anser att de har slitit i alla år utan den där jäkla bonusen. Vad är den värd när jobben väl är borta?

På väg ut ur fabriken träffar vi Christina Hägg. Hon har jobbat här i 18 år och var beredd på att det skulle bli neddragningar när de kallades till det där stormötet.

Nu förväntar hon sig ingenting av Ikea.

– Jag tror inte de har någonting att komma med.

Men vad skulle du önska att de gjorde?

– Ge oss arbete. Inte lägga ner. Vi har ju inte gått med förlust.    

Vd: ”Fabriken 
hör till de bästa”

Swedwoods vd i Tibro, Lennart Brandel, säger att deras ambition är att så många anställda som möjligt ska få ny sysselsättning. Samtidigt som de förhandlar med facken om avtalspension, uppsägningstider och stödinsatser, letar Swedwood efter investerare som vill köpa hela eller delar av fabriken.

– Fabriken hör till de bästa när det gäller kvalitet och effektivitet. Här finns väldigt kompetent och duktig personal.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?