Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Grattis till kulturpriset, Eli Abadji

19 juni, 2016

Skrivet av

LO:s stora kulturpris delas i år ut till IF Metallaren Eli Abadji för sitt engagemang för läsandet. Abadji är kulturansvarig för IF Metalls avdelning 28 Västra Skaraborg och har under många år arbetat med projekten ”Läs för mig pappa” och ”Läs för mig”, drivit läsfrämjandet bland industriarbetarna, engagerat författarbesök på arbetsplatserna och upprättat arbetsplatsbibliotek.

– Eli är en eldsjäl med ständig tro på läsandets och högläsandets kraft och möjligheter, sa LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson när pristagarna presenterades på LO-kongressen.

Prissumman är på 50.000 kr.

Även Eivor Schultz från ABF i Västernorrland prisades för sitt engagemang för läsfrämjandet liksom projektet ”Läsa för integration” som drivs av Assyriska föreningens kvinnosektion i Södertälje.

Väldigt bra att LO lyfter fram eldsjälar som Eli med flera och sätter läsandet och litteraturen i centrum.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.