Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Onsdag i Almedalen

6 juli, 2016

Skrivet av

I morse ledde jag sedvanligt frukostsamtal med IF Metalls Anders Ferbe. Denna morgon gästade underbara komikern och författaren Zinat Pirzadeh och vi talade om kulturkrockar som kan berika samhället.

Här kan du lyssna på samtalet som fördes i hällregn men det blev ändå härlig stämning.

Sen har jag medverkat i Svenska kyrkans seminarium om den krackelerande välfärdsstaten och Dagens Arbetes och Kommunalarbetarens gemensamma seminarium om fackförbundspressens roll. Det senare blev klart intressant då medieforskaren Lars Nord medverkade och under seminariets gång ”upptäckte” hur intressant och angelägen de oberoende fackförbundstidningarnas journalistik är. Han påtalade också problemet att varken medieforskningen eller för den delen medieutredningen som pågår just nu har brytt sig om denna del av medievärlden.

Vi kom överens om att det borde bli en gästprofessur i fackförbundsjournalistik i Sundsvall framöver.

I kväll är jag ledig från semianrie- och panelsamtalsvärlden och tänker ägna mig åt fotboll – det vill säga åt att titta på när Wales möter Portugal. Heja Wales!

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.