Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Tisdag i Almedalen

5 juli, 2016

Skrivet av

Ännu en hektisk dag i Almedalen går mot sitt slut. Har medverkat i spännande seminarier  – om alltifrån A-kassans framtid till vikten av att skydda det fria ordet.

Jag började i vanlig ordning med frukostsamtal med IF Metalls Anders Ferbe. I morse var gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic gäst och temat var ”Hur får vi de unga att välja industrin?”. Det blev ett angeläget samtal om utbildningsfrågor. Det är tydligt att regeringen vill gå utbildningsvägen och inte låglönevägen och det är utmärkt att man satsar på yrkesutbildningarna. Anders Ferbe betonade att parternas lyckade projekt med Teknikcollege borde tas till vara och understödjas av staten.

Här kan du lyssna på morgonens frukostsamtal.

I morgon bitti gästar komikern Zinat Pirzadeh frukostsamtalet med Ferbe och temat är om kulturkrockar kan berika vårt samhälle.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.