Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Obegripligt, SSAB

25 april, 2017

Skrivet av

Hur tänker det svenska stålindustriföretaget SSAB när det sponsrar president Donald Trumps installationsfest? Självklart handlar varje företagssponsring om att försöka säkra företagets framgångar. Men ett globalt stålföretag som SSAB har väl inte mycket att hämta i den Trumpska politiska agendan?

Donald Trump är mot den globalisering som exportindustrin är beroende av. Han vill reglera handeln och införa tullmurar. Trump står för en protektionism som i grunden är ett hot mot SSAB och andra globala industriföretag.

Men det är klart han vill ju bygga en mur mot Mexiko och satsa på vapentillverkning. Är det därför SSAB så gärna ställer upp som Trumpstödjare?

Obegripligt är ett alltför milt ord.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.