Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Stockholm i sorg

7 april, 2017

Skrivet av

Det som många befarat men som inte fick hända hände. I dag mitt på dagen kör en okänd man in med lastbil på Drottninggatan och in i Åhléns och mejar ner människor.

Tre har hittills bekräftats döda. Det kan bli fler dödsoffer. Flera är allvarligt skadade.

Dagens Arbete ligger precis där dådet skedde. Tack och lov är alla medarbetare ok och i säkerhet. Våra tankar går till drabbade och deras familjer.

Ännu vet vi inte vem som utförde detta fruktansvärda dåd men sak vet vi: ännu en gång har oskyldiga liv slagits i spillror av terrorismens vansinne.

Det är en fruktansvärd tid vi lever i men vi måste våga tro att kärleken trots allt är starkare än hatet. Rädslan ska inte få oss att upphöra tro på demokratin och öppenheten. Terrorn får aldrig segra.

Stockholm är en stad i sorg i kväll. Men livet måste trots allt gå vidare. De som hatar och vill få oss att hata ska inte få lyckas.

Ta hand om varandra.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.