Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

Drag i industriarbetar­facket

19 maj, 2017

Skrivet av

Maria Lundqvist bjöd på nydanande kongressbalett. Foto: Ylva Bergman.

IF Metall har börjat sin kongress. Förbundsordförande Anders Ferbe inledde med ett starkt tal om bildningens idé och facket som antifascistiska och alltid måste kämpa för öppenhet och människovärde.

Kongressöppningen hör nog till det mest absurda och galna jag sett. Komikern Maria Lundqvist iscensatte en balett med förbundsombudsmän, delegater och självaste ordförande Ferbe. Därefter fick härliga bandet Panethos hela IF Metall-kongressen att gunga rejält.

Det är onekligen drag i industriarbetarfacket.

Om en stund ska det historiska valet av Marie Nilsson som förbundsordförande ske.

Nya tider men som Ferbe sa i sitt tal: IF Metall är både historia och framtid.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.