Industriarbetarnas tidning

Här bloggar Dagens Arbetes chefredaktör, Helle Klein, om alltifrån möten med fackliga medlemmar runtom i Sverige till debatter med makthavare i samhälls- och arbetslivet. Här blandas högt och lågt, allvar och roligheter, det politiska med det mer personliga.

SD:s rätta ansikte

26 november, 2017

Skrivet av

Sverigedemokraterna har återigen visat sitt rätta ansikte. Under partiets landsdagar i Norrköping i helgen gick ett ombud upp och höll ett brandtal mot muslimer, ja han till och med påstod att muslimer inte är riktiga människor. Eftersom SVT forum sänder från SD-kongressen så har klippet med detta genuint rasistiska uttalande fått stor spridning i andra medier och på sociala medier.

Då, men först då, har SD-ledningen reagerat. Det är utslag av samma gamla SD-hyckleri som av Åkesson & Co. brukar kallas ”nolltolerans mot rasism”. Ingen avbröt ombudet när han från talarstolen spydde ut sitt rasistiska dravel, presidieordförande stoppade honom inte, SD-ledningen rusade inte upp, inga ombud i salen verkar ha reagerat med bestörtning. Inga burop hördes.

Detta är föga förvånande. Ombudet speglar bara den rasistiska kultur som har frodats och fortsätter att frodas inom Sverigedemokraterna. Den antimuslimska retoriken har i åratal basunerats ut från partiledning och gräsrötter. Ingen kan på allvar anse att SD är ett parti som alla andra.

Sverigedemokraterna är och förblir ett rasistiskt och fascistiskt parti. Må de fortsätta att förlora väljarstöd och trängas ut i den politiska periferin.

 

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.