Industriarbetarnas tidning

Samhallgranskning blir riksdagsfråga

14 december, 2017

Skrivet av

Nu blir DA:s avslöjade om Samhall en riksdagsfråga. Det är Ali Esbati (V) som frågar arbetsmarknadsministern Ylva Johansson vilka åtgärder hon kommer att vidta efter granskningen.

Ali Esbati, ledamot i arbetsmarknadsutskottet, skriver i sin interpellation (fråga från riksdagsledamot till statsråd) till Ylva Johansson att Dagens Arbetes granskning ”visar på omfattande brister i arbetsmiljön för anställda inom Samhall.”

Esbati hänvisar också till en rapport från Statskontoret som kom ut våren 2017. I rapporten konstateras bland annat det ställs alla högre krav på anställda inom Samhall.

Nu vill han att ministern svarar på följande tre frågor:

  •    Hur ser ministern på de uppgifter som framkommit i Dagens Arbetes granskning av Samhall?
  •    Vilka åtgärder avser ministern att vidta mot bakgrund av detta?
  •    Vilka åtgärder avser ministern att vidta med anledning av Statskontorets analys av Samhall, med fokus på regeringens styrning av Samhall?

Esbatis interpellation kommer upp i riksdagen någon gång i januari.

2 kommentarer till “Samhallgranskning blir riksdagsfråga

  • Till regeringen, nu måste ni börja vakna. Det finns så mycket brister, tex att anställa en områdeschef som jobbat som bilförsäljare och inte har en hum om hur man tar hand om människor med ett tickande hjärta. Nej vi är Porsche, alla på Samhall, och när vi går ner till lägre klass så kan vi gå hem och sjukskrivna oss. Då är motorn utbränd.

  • Områdescheferna nedvärderar o kränker oss, vi för göra arbetsuppgifter som vi inte klarar. Det gör att vi mår ännu sämre o till slut att vi själva säger upp oss. Det handlar att de inte har rätt kompetens och det stämmer inte alls att man över hela Sverige ska arbeta lika. Vakna Sverige och regeringen som betalar för oss, vi får bara skit tillbaka från Samhall.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.