Industriarbetarnas tidning

Skyddsombud larmar om arbetsmiljön  

15 december, 2017

Skyddsombud från hela landet har på olika sätt slagit larm om arbetsmiljön på Samhall. Här är några exempel.

Har du en egen historia?

Vill du berätta om hur det är att  jobba på Samhall? Hör av dig till oss! Använd gärna vår tjänst tipsa.da.se Ring eller mejla inte från jobbet!  Då kan din arbetsgivare få reda på att du har kontaktat oss.

STOCKHOLM.

Ett skyddsombud på ett företag som packar matkassar skriver i en anmälan till Arbetsmiljöverket:  ”Stort övertidsuttag, planerad övertid, övertid på kort varsel. Stor psykosocial påfrestning och press upplevs hos personalen i alla led.” ”Personalen upplever stor ångest och maktlöshet.

Enligt anmälaren utsätts de som packar varor för stora ergonomiska risker. Säkerhetsmarkeringar för truckar saknas.

GÖTEBORG.

Jari Skytt är huvudskyddsombud på Samhall skriver öppet brev till Samhalls ledning om arbetsmiljön (se särskild artikel).

Karlstad.

En anmälare beskriver att en man skriker förolämpningar och sedan knuffar den Samhallanställda så hårt att han ramlar baklänges in i lastutrymmet på en bil.

STOCKHOLM.

En Samhallmedarbetare städar i ett köpcentrum när en kvinna i närheten
blir stökig.  ”Hon börjar gapa och skrika hotelser mot mig och drog upp en kniv som hon började vifta med. Hon sa saker som att hon skulle mörda mig och skada min familj”, står det i anmälan.

Örnsköldsvik.

En Samhallanställd, som arbetar vid en återvinningsstation, blir enligt anmälan hotad och slagen av en person med någon typ av tillhygge.

Östersund.

Samhallmedarbetaren är ute på ett städuppdrag i ett trapphus när han råkar ut för en boende som är hotfull och har ett aggressivt beteende. Mannen slår och sparkar mot städvagnen och rycker sedan till sig moppskaftet och slår städaren.

Blekinge, Skåne och Halland.

IF Metalls ombudsmän som jobbar med Samhall har nu börjat hålla gemensamma möten för att diskutera lösningar och utbyta erfarenheter om arbetsmiljöproblemen på företaget.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.