Industriarbetarnas tidning

Facket utbildar på Samhall

23 januari, 2018

Skrivet av

Sju LO-förbund gör en satsning på fackligt engagerade inom Samhall. Med start i mars kommer utbildningar att hållas på sex orter från norr till söder.

– Vi kände att vi behövde göra en extra satsning på den här gruppen, säger Leena Kyhlroos, ansvarig ombudsman för Samhallavtalet på IF Metall.

Fackligt förtroendevalda inom Samhall har de senaste åren larmat om ett allt tuffare klimat på arbetsplatserna. Stress, press och ständiga chefsbyten lyfts fram som några av förklaringarna, vilket Dagens Arbete rapporterat om. Även på högre facklig nivå har relationen med företaget försämrats, enligt Leena Kyhlroos.

– Klimatet kunde vara bättre mellan oss som jobbar centralt och Samhalls ledning. Förr hade vi fler gemensamma träffar, säger hon.

De fackliga utbildningarna som startar i mars är en gemensam satsning där sju LO-förbund ingår; IF Metall, Fastighets, Kommunal, Handels, Seko, GS och Hotell- och restaurangfacket.

Kursen kommer att innehålla en grundutbildning i arbetsrätten, förhandlingar, medbestämmandelagen och hur protokoll skrivs.

– Till hösten ska vi också utbilda våra lokalombudsmän. Nästan dagligen får jag frågor som rör Samhall och Samhallavtalet, säger Leena Kyhlroos.

Utbildningarna  startar i mars i Luleå, Sundsvall, Stockholm, Linköping, Borås och Höör.

En kommentar till “Facket utbildar på Samhall

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.