Industriarbetarnas tidning

Riksdagsledamöter vill fråga LO-fack om Samhall

24 januari, 2018

Skrivet av

Efter DA:s granskning av statliga Samhall bjuder ledamöter från arbetsmarknads- och näringsutskotten in sju LO-förbund till i riksdagen. Senare i vinter  ska bolagsledningens svara på frågor från de folkvalda.

– Vi vill få en bild av helheten inom bolaget, säger Raimo Pärssinen (s), ordförande i arbetsmarknadsutskottet.

 14 februari träffar företrädare från fackförbunden IF Metall, GS, Kommunal, Fastighets, SEKO, Handels och Hotell- och restaurangfacket de socialdemokrater som sitter i arbetsmarknads- och näringsutskotten. Riksdagsledamöterna vill förhöra sig om hur de ser ut i det statliga bolaget Samhall.

– Framåt mars kommer även Samhalls bolagsledning till utskotten, då är ledamöter med från alla partier med, säger Raimo Pärssinen.

Fackförbunden har redan träffat näringsminister Mikael Damberg och berättat om hur de ser på den negativa utvecklingen inom Samhall.

– Nu vill riksdagsledamöterna höra vad vi har att säga om Samhall, säger Ann-Marie Stenberg Carlsson ombudsman på LO och fortsätter.

– Med tanke på det som varit och stått i tidningen så behöver vi få igång en dialog, även med bolaget.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.